Sport
VELIKA NEDJELJA U ČEPINU

Kirvaj, Dan općine, TV kamere..., Jurjevčani se spremaju za slavlje
Objavljeno 3. lipnja, 2023.
Pred nogometašima Zrinskog iz Jurjevca finale je sezone, najvažnijih 90 i nešto minuta u SuperSport Drugoj ligi. U nedjelju, s početkom u 17.30 sati, na čepinskom igralištu pokraj Uljare pada odluka o prvaku lige, lider Zrinski tamo čeka drugoplasirano Sesvete. Između momčadi samo je bod razlike, gostima igra samo pobjeda, Jurjevčani bi bili zadovoljni i remijem jer bi ih on ostavio na "jedinici". No nema mjesta kalukalcijama, iz oba tabora uoči velikog finala najavljuju - idemo po pobjedu.

U nedjelju je u Čepinu veliki dan, to mjesto slavi svetkovinu Presvetog Trojstva i Dan općine Čepin, a u večernjim satima za proslavu su spremni i Jurjevčani koji ove sezone domaće utakmice igraju pokraj Uljare.

- Sad je sve na nama, igramo, pod navodnicima, kod kuće, ali Čepin je naš dom i već smo se navikli na taj teren. Želimo pobjedu i plasman u viši rang bez dodatne muke, odnosno kvalifikacija. Zapravo, mi o kvalifikacijama niti ne razmišljamo - kazao je uoči posljednjeg prvenstvenog kola trener Zrinskog Antun Labak. Prvo mjesto u SuperSport Drugoj ligi nosi izravan plasman među prvoligaše, dok će drugoplasirana momčad igrati kvalifikacije za viši rang protiv Kustošije. Prvak i kvalifikant sigurno će biti Zrinski i Sesvete, samo je pitanje tko će nakon nedjeljne utakmice na odmor, a tko u pripreme za Kustošiju. Zrinski, momčad koja zna igrati na rezultat i bodove, uvjeren je kako će u SuperSport Prvoj ligi od od sljedeće sezone igrati četiri slavonska kluba te kako će se oni pridružiti Vukovaru 1991, Cibaliji i BSK-u.

Utakmica će se igrati pred TV kamerama, ulog je golem, a pobjednik ide izravno u viši rang natjecanja. Zato sudac Patrik Kolarić mora biti na visini zadatka, jer u Čepinu se očekuje vatren dvoboj. I. Li.
PAROVI 30. KOLA
U subotu, od 17.30, igraju: Dugo Selo - Marsonia, Jadran Luka Poreč - Opatija, Međimurje - Belišće, Hrvace - Trnje, Zagorec Krapnina - Grobničan i Jadran Poreč - Osijek II, dok se u nedjelju, od 15 sati, sastaju Bjelovar - Mladost Ždralovi, a od 17.30 Zrinski Jurjevac - Sesvete.

Najčitanije iz rubrike