Sport
IZ DORTMUNDA U OSIJEK

Razgovaramo s Pašalićem, posao je daleko od gotovog
Objavljeno 3. lipnja, 2023.
Sportskog direktora Ivicu Kuleševića čeka velik posao oko formiranja nove momčadi

Radi se, ali u strogoj tajnosti, no što može danas ostati tajna? NK Osijek odavno je počeo slagati momčad za sljedeću sezonu, ali puno toga je još uvijek u magli.



Ne zato što u klubu to žele, nego zato što se trener Stjepan Tomas još nije očitovao što će sa svim igračima koji su pod ugovorom. Ključni datum je 6. lipnja, kada će sportski dirketor Ivica Kulešević sjesti s trenerom i napraviti podlogu kojom će se voditi tijekom prijelaznog roka.

Pašalić bi bio "izjava"


U biti, bijelo-plavi su već krenuli u akciju. Prva meta nije ono što se očekivalo. Kulešević je naciljao igrača koji nije prioritet, ali je svakako zanimljiv. Riječ je o Marcu Pašaliću, igraču Borussije Dotrmund, koji je mladi reprezentativac Hrvatske, a istječe mu ugovor s njemačkim klubom. Taj 22-godišnji igrač koji može pokrivati više pozicija (vezni red, krilo, ofenzivni vezni) vrlo je zanimljiv za stvaranje nove momčadi bijelo-plavih. Pomoći će svakako i to što mu je Alen Petrović, osvjedočeni ljubitelj bijelo-plave boje, i sportski direktor NK Osijek u dva navrata, službeni zastupnik. Za tog talentiranog dečka bili su zaniteresirani i Rijeka i Dinamo, ali bi lako mogao završiti u bijelo-plavoj svlačionici.

- Nije to još bilzu realizacije. Postoje razgovori koje vodimo, Pašalić ima još ponuda, pa ne mogu reći da je njegov dolazak k nama gotova stvar - kaže Ivica Kulešević, sportski direktor NK Osijek.

Za Kuleševićeve riječi možemo samo reći - diplomacija je na djelu, u redu. No ako se zbroji dva i dva, nema puno lutanja. Kulešević i Alen Petrović su bilski, vezani kumskim odnosom, pa neka i NK Osijek ima koristi od neke kumske veze. Iskreno, uopće ne sumnjamo da će Petrović poduzeti sve što je u njegovoj moći kako bi "mali" završio u Osijeku. Ostalo je pitanje uvjeta i drugih ponuda koje su Pašaliću na stolu. No njegov eventualni dolazak bio bi "izjava" kojom NK Osijek jasno poručuje kakve ambicije ima sljedeće sezone.

Milijun malih stvari


Navijači bijelo-plavih nestrpljivo očekuju vijesti o pojačanjima. No prije toga treba se dogoditi još niz važnih kadrovskih odluka. Prvo treba riješiti situaciju s postojećim igračkim kadrom. Četvorici igrača ugovori su istekli - Jurčević, Leovac, Topčagić i Barri čine to društvo. Od njih bi novi ugovor mogao biti ponuđen samo Mariju Jurčeviću.

- Jurčeviću ćemo ponuditi ugovor na još godinu dana. Imamo i nekoliko igrača koji ulaze u posljednju godinu ugovora i s njima trebamo postići određeni dogovor jer ne želimo se dovesti u situaciju kao što je bila s Kleinheislerom. U tom statusu su Žaper, Jugović, Fiolić, Gržan, Brlek i vratar Barešić. Neke o njih nećemo moći zadržati - kaže Kulešević.

Fiolić je jedan od onih koje bi se željelo zadržati svakako, Jugović ovisi o tome koliko još dugo želi igrati, upitnici su kod Brleka, Gržana i Barešića. I to nije sve, dosta se igrača vraća s posudbe, pa je jasno kako prije dovođenja novih imena, koja će se svakako dogoditi, treba razjasniti situaciju s postojećim igračkim snagama.

- Pojačat ćemo se sigurno. U ovom trenutku nam je prioritet obrana, a za dalje ćemo vidjeti. Sad mi je rano govoriti o potezima koje ćemo napraviti jer oni ovise i o tome koje ćemo igrače iz postojećeg kadra zadržati. Prometa će biti, to nije sporno, a konačni cilj nam je stvoriti momčad koja će biti konkurentna na svim frontama koje nas čekaju iduće sezone - zaključio je Kulešević.

Dalibor Keler
Možda ste propustili...

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

Najčitanije iz rubrike