Sport
SUPERSPORT PRVA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA

S novom pobjedom oprostiti se od još jedne teške, ali na kraju ipak uspješne sezone
Objavljeno 3. lipnja, 2023.

U viši rang ide Rudeš, ispada Hrvatski dragovoljac, a Kustošija će igrati kvalifikacije za ostanak u SuperSport Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Ono najvažnije rješeno je prije posljednjeg kola u kojem sad svi mogu opušteno igrati za svoju dušu i navijače, jer ništa se ključno više ne može dogoditi.



Opušteno je napokon i u Bijelom Brdu gdje se dugo vodila grčevita borba za opstanak, ponovno je bilo povuci-potegni, ali kad je bilo najvažnije BSK je bio uspješan i spasio se igranja kvalifikacija za ostanak koje sa sobom redovito nose dozu strepnje i neizvjesnosti. Bjelobrđani se od prvenstva opraštaju na domaćem terenu, u današnje popodne (subota, 16 sati) u goste im dolazi Dugopolje i cilj je oprostiti se od sezone s tri boda.

- Srećom, sve smo riješili tako da u posljednjoj utakmici nema nikakvog grča i strepnje - kaže trener bjelobrdskih nogometaša Denis Krstanović, uz dodatak da njegova momčad neće igrati baš opušteno, jer u prvenstvenoj utakmici na to nema pravo.

- Nije to neka revija, pa da u utakmicu uđemo posve ležerno, ne zamarajući se konačnim rezultatom. Malo ću izmiješati sastav, pružiti prigodu igračima koji su tijekom sezone vrijedno trenirali, a manje igrale. Vjerojatno će tako napraviti i trener Dugopolja i njima ova utakmica ništa ne odlučuje. Idemo se nadigravati i pokušati od sezone oprostiti se pobjedom, dodaje Krastanović čija je momčad u pozitivnom nizu. Ima tri uzastopne pobjede kojima je i osigurala siguran ostanak u prvoligaškom društvu, a kad su već tri u nizu na kontu bilo bi dobro ostvariti i četvrtu te mirno otići na ljetnu stanku. Iako tijekom ljeta u Bijelom Brdu neće biti previše odmora, momčad će doživjeti svojevrsnu transformaciju, bit će odlazaka i dolazaka i sigurno dosta posla za Krstanovića i društvo sve pod blagoslovom prvog čovjeka kluba Jove Vukovića. I. Liović
Parovi 33. kola
BSK - Dugopolje igraju danas (subota), od 16 sati, a od 17.30 sastaju se Orijent - Hrvatski dragovoljac, Kustošija - Dubrava Tim kabel i Croatia - Solin. Jučer su se sastali Jarun - Cibalia 2:1 te kasnije u derbiju Rudeš - Vukovar 1991.

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

Najčitanije iz rubrike