Mozaik
TOP-LISTA NIJE SE PUNO PROMIJENILA OD PROŠLOG TJEDNA

Hrvatski kralj funka četvrti tjedan
na vrhu s albumom “Dino Dvornik”
Objavljeno 2. lipnja, 2023.

Hrvatski kralj funka Dino Dvornik i dalje je na vrhu Top-liste prodaje s albumom "Dino Dvornik". Time je četvrti tjedan na prvom mjestu liste najprodavanijih albuma u Hrvatskoj.



Zapis koncerta grupe Električni orgazam "Warszawa ‘81" ostao je na broju dva, a na treće mjesto popelo se koncertno izdanje sastava Goran Bare & Majke "Live at Dom sportova". Daleka obala boravi na četvrtoj poziciji s albumom "Kao sad", a krug od pet najprodavanijih zatvara ploča "Treći svijet" grupe Haustor. Album "Dino Dvornik" postao je tek drugi koji je 2023. boravio četiri ili više tjedana na broju jedan Top-liste prodaje. Jedino izdanje s istim ostvarenjem u ovoj godini bilo je "Warszawa ‘81" grupe Električni orgazam.

Ovoga tjedna lista bilježi 18 promjena, od kojih su se četiri naslova prvi put našla među najprodavanijima. Najviši novi ulaz (9. mjesto) ostvarila je kompilacija grupe Fit "The Best of - 40 godina (1982. – 2022.), objavljena netom nakon potpisivanja ugovora s diskografskom kućom Croatia Records. Riječ je o kolekciji od 16 pjesama koje je riječki sastav snimio u četiri desetljeća zajedničkog djelovanja. U tom razdoblju objavljena su dva albuma, čija je traženost grupi Fit omogućila da se prometne među najvažnije bendove riječke glazbene scene.

Na broju 11 ušao je kantautor Marko Tomasović s izdanjem "Život voli hrabre". Time je priznati skladatelj, inače autor više od 800 pjesama za izvođače poput Olivera, Zdenke Kovačiček, Maje Šuput i Tereze Kesovija, prvi puta ušao među 40 najprodavanijih. Divlje jagode se, sa zapisom koncerta iz Beograda "MTS Arena: Live in Beograd", nalaze na 13. mjestu. Radi se o snimci nastupa održanog 8. listopada 2022. na turneji u povodu 45 godina karijere. To je prvo službeno live izdanje grupe Divlje jagode i prvo koje se našlo na listi nakon tri godine, kad su ušle s albumom "Jukebox".

Posljednji ovotjedni novi ulaz (25. mjesto) izdanje je "Fadolinka 2.0" Maje Milinković. Time se našla na Top-listi prodaje prvi put nakon gotovo dvije godine i studijskog naslova "Kaftan d‘alma". Riječ je o nastavku albuma "Fadolinka", objavljenog prije četiri godine. Glavna karakteristika albuma jest spajanje glazbenih žanrova fado, karakterističnog za Portugal, i sevdaha, koji je vezan uz naše područje.

Tanja Kvorka
ED SHEERAN PRVI NA STRANOJ
Ed Sheeran i dalje predvodi vrh strane Top-liste prodaje s albumom “-” (“Subtract”). Time je šesti studijski naslov britanskog kantautora postao treće strano izdanje s tri ili više tjedana na vrhu liste ove godine. Isti rezultat bili su ostvarili Måneskin s “Rush!” i Metallica sa “72 Seasons”. Disciplina kičme ostala je na broju dva s pločom “Sviđa mi se da ti ne bude prijatno”, a na treće mjesto popeo se sastav Arctic Monkeys s albumom “AM”. Led Zeppelin s pločom “Led Zeppelin IV”, poznat i pod nazivom “Untitled”, boravi na četvrtoj poziciji. Top 5 zaključuje izdanje “The Doors”, legendarne grupe The Doors.

Možda ste propustili...

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike