Regija
NA SLATINSKOM TRGU ZBORA NARODNE GARDE

Uređuju se 32 parkirališna mjesta
Objavljeno 3. lipnja, 2023.
SLATINA



Postojeće parkiralište na Trgu Zbora Narodne garde nedovoljno je za korisnike usluga brojnih ustanova koje se nalaze u tom dijelu grada. Tu su Dom zdravlja, Hitna medicinska služba, Dječji vrtić, slatinska poslovnica Hrvatske pošte i Poduzetnički inkubator, pa su građani prisiljeni ostavljati svoje automobile i u susjednim ulicama.

Nedostatni parkirališni prostori osobito pogađaju ugrožene skupine građana, koji zbog otežanog kretanja i drugih zdravstvenih tegoba svakodnevno dolaze u Dom zdravlja Slatina i Hitnu medicinsku službu. Gradski čelnici stoga su odlučili s "leđne" strane zgrade Doma zdravlja urediti još jedno parkiralište s 32 dodatna parkirališna mjesta, na kojemu su radovi u završnoj fazi.

Grad Slatina nositelj je toga projekta, a gradska Komunalna tvrtka Slatina kom obavila je radove koji su prošle godine ugovoreni u vrijednosti 623.438 kuna. Realizaciju projekta sufinancirat će Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine s protuvrijednošću 100.000 kuna. Vrijednost usluga obavljanja stručnog nadzora iznosi 13.092,20 kuna.

Prema riječima voditelja gradilišta Gorana Drakslera iz tvrtke Slatina kom, završeni su svi zemljani radovi, riješena je odvodnja, postavljeni su rubnjaci i danas završava asfaltiranje, a preostaje još jedino signalizacija, što će biti završeno u sljedećih nekoliko dana. Tako će parkiralište biti pušteno u promet i prije ugovorenog roka.

Zadovoljstvo dinamikom izvedenih radova izrazio je i gradonačelnik Denis Ostrošić.

– Ovdje je godinama bilo usko grlo prometa, osobito u jutarnjim i ranim poslijepodnevnim satima, kada ljudi dovoze djecu u vrtić i odvoze doma nakon radnog vremena, a tu su i korisnici ostalih ustanova, osobito Doma zdravlja. Drago mi je što se radovi privode kraju te ćemo za koji dan imati novo parkiralište, koje će, vjerujem na radost svih građana, rasteretiti prometnu gužvu u tom dijelu grada – rekao je gradonačelnik Ostrošić. P.Ž.
Možda ste propustili...

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike