Regija
31. OBLJETNICA HVIDR-E NAŠICE

Tri će ulice dobiti naziv po imenima hrvatskih branitelja
Objavljeno 3. lipnja, 2023.
NAŠICE



HVIDR-a Našice obilježila je 31. obljetnicu polaganjem vijenaca za poginule hrvatske branitelje kod spomen-obilježja Uskrsla Hrvatska u Našicama te redovitom godišnjom skupštinom u Društvenom domu u Zoljanu, što je bila prilika za podsjećanje na ciljeve i ostvarene zadaće.

- U suradnji s Gradom, organizirali smo proslavu Dana pobjede nad tzv. JNA u Našicama i Dan hrvatskih branitelja grada Našica, a drugu godinu zaredom Braniteljski šaranaški kup. Nastavljamo obilježavati prigodne datume i pomagati hrvatskim braniteljima – rekao je predsjednik HVIDR-e Našice Miroslav Ranogajec.

Najavio je kako će tri ulice u Našicama dobiti imena hrvatskih branitelja - Branka Glavaša, Momira Krmpotića i Nedjeljka Hlevnjaka.

U povodu 31. godišnjice osnutka HVIDR-e Našice dodijeljena su priznanja i plakete članovima za višegodišnju vjernost. Priznanje je dobila i Jasna Dundović, koja dužnost tajnice obnaša od osnutka udruge.

Skupštini su nazočili i gosti, među kojima su bili gradonačelnik Krešimir Kašuba, predsjednik Zajednice udruga HVIDR-e Osječko-baranjske županije Ivan Lovrenčić, predsjednik Udruge vukovarskih veterana Našice Davor Batrac i čelnici ostalih našičkih udruga proizišlih iz Domovinskog rata.

Gradonačelnik Kašuba čestitao je članovima našičke HVIDR-e 31. obljetnicu djelovanja te im zahvalio na doprinosu u Domovinskom ratu. S.Fridl
Najčitanije iz rubrike