Regija
PREDAVANJE I DEGUSTACIJA

Radionica zdrave i zelene prehrane za umirovljenike
Objavljeno 2. lipnja, 2023.
NAŠICEU sklopu projekta Dnevne aktivnosti umirovljenika koji se realizira uz potporu Grada Našica, u prostorijama Gradske udruge umirovljenika Našice održano je predavanje i degustacijska radionica ‘‘Kreativna kuhinja osoba starije životne dobi: zelena boja zdravlja‘‘. Cilj predavanja bio je polaznike educirati i zainteresirati za brigu o zdravlju i zdravoj prehrani te ih praktičnom radionicom potaknuti da usvoje znanja i vještine pripremanja zdravih obroka.

Voditeljice radionice bile su prof. Željka Horvat i Zdenka Crndić iz Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice te Dubravka Scharmitzer iz Srednje škole Antuna Horvata Đakovo. Sudjelovalo je 20-ak članica Gradske udruge umirovljenika Našice. Umirovljenicama su predstavljena zdrava jela, a pripremljena je savijača od krumpira i koprive, namaz od samoniklog bilja (srijemuš) te zdravi kolač sa svježim špinatom – šarenik. Pripremljen je i zdrav smoothie sa svježom blitvom i listom peršina.

Uz stručne voditeljice, u radionici su pomagale učenice ugostiteljske struke našičke srednje škole. Kroz predavanje i praktične zadatke radionica je obuhvatile spajanje teorijskog i praktičnog znanja te je opravdala naziv, a to je da su zdrava jela itekako ukusna, a njihova priprema kreativna. S.F.
Možda ste propustili...

SUFINANCIRANJEM OD 50.000 EURA

Nesuđeni će pogrebni centar poslužiti sportu

NOVI URADAK ORAHOVAČKOG POVJESNIČARA

Knjiga M. Gazde o 30 godina domobranstva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DESECI TISUĆA EURA U APOENIMA OD 10 I 20 €

Umjesto na medeni mjesec, u ukrupnjavanje svadbenog dara

2

IZDVAJA SE IZ SUSTAVA DOMA ZDRAVLJA

Sanitet prelazi Zavodu
za hitnu medicinu VSŽ-a

3

POLOŽEN KAMEN TEMELJAC

Dogradit će se vrtić