Regija
PREDAVANJE I DEGUSTACIJA

Radionica zdrave i zelene prehrane za umirovljenike
Objavljeno 2. lipnja, 2023.
NAŠICEU sklopu projekta Dnevne aktivnosti umirovljenika koji se realizira uz potporu Grada Našica, u prostorijama Gradske udruge umirovljenika Našice održano je predavanje i degustacijska radionica ‘‘Kreativna kuhinja osoba starije životne dobi: zelena boja zdravlja‘‘. Cilj predavanja bio je polaznike educirati i zainteresirati za brigu o zdravlju i zdravoj prehrani te ih praktičnom radionicom potaknuti da usvoje znanja i vještine pripremanja zdravih obroka.

Voditeljice radionice bile su prof. Željka Horvat i Zdenka Crndić iz Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice te Dubravka Scharmitzer iz Srednje škole Antuna Horvata Đakovo. Sudjelovalo je 20-ak članica Gradske udruge umirovljenika Našice. Umirovljenicama su predstavljena zdrava jela, a pripremljena je savijača od krumpira i koprive, namaz od samoniklog bilja (srijemuš) te zdravi kolač sa svježim špinatom – šarenik. Pripremljen je i zdrav smoothie sa svježom blitvom i listom peršina.

Uz stručne voditeljice, u radionici su pomagale učenice ugostiteljske struke našičke srednje škole. Kroz predavanje i praktične zadatke radionica je obuhvatile spajanje teorijskog i praktičnog znanja te je opravdala naziv, a to je da su zdrava jela itekako ukusna, a njihova priprema kreativna. S.F.
Možda ste propustili...

SPORTSKE IGRE ČLANOVA HVIDR-E VPŽ

Najbolji putuju na državni ŠNIDOR

OŠ ‘’AUGUST HARAMBAŠIĆ’’ PROSLAVILA SVOJ DAN

Nagrađeno i pohvaljeno 80 učenika i 18 učitelja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA TRANŠA ZA PRODAJU

Grad Đakovo prodaje petnaestak nekretnina

2

JESTE LI SE SJETILI NA VRIJEME?

Stiže toplinski val, a instalateri klima-uređaja dijele odbijenice

3

BESPLATNE ULAZNICE ZA SVE OSNOVNOŠKOLCE

Na bazene u Belom od ovog četvrtka