Kultura
3. LIPNJA ZAVRŠAVA OVOSEZONSKI KULTURNI CIKLUS GRADA

Koncert “Ja ljubim” Sandre Bagarić
Objavljeno 2. lipnja, 2023.
Koncertom pod nazivom "Ja ljubim" Sandre Bagarić, a u klavirskoj pratnji Darka Domitrovića u subotu, 3. lipnja, s početkom u 21 sat, na platou ispred Kulturnog centra Osijek bit će zatvoren ovosezonski Koncertni ciklus grada.

Veliko finale Koncertnog ciklusa grada Osječanima u subotu u goste dovodi istinsku pjevačku divu, umjetnicu zarazne i pršteće energije, sopranisticu Sandru Bagarić, koja će u klavirskoj pratnji Darka Domitrovića izvesti atraktivan koncertni repertoar sastavljen od omiljenih arija iz najpoznatijih opereta i mjuzikala: "Grofice Marice", "Male Floramye", "Jalte, Jalte", "Byrona", "Šišmiša", ali i svima nam znanih pjesama "Ja ljubim", "Time To Say Goodbye", "Carusa"…, po kojima se najljepši glasovi poznaju, ali i najtvrđa srca zatitraju.

Sandra Bagarić hrvatska je pjevačka diva. U gotovo tri desetljeća umjetničkog djelovanja u svom matičnom zagrebačkom Gradskom kazalištu Komedija ostvarila je uloge u najpoznatijim operetama i mjuziklima: "Grofici Marici" i "Kneginji čardaša" E. Kálmána, Straussovom "Šišmišu", Lehárovoj "Zemlji smiješka", Tijardovićevoj "Maloj Floramye", Offenbachovoj "Lijepoj Heleni", Kabiljovoj "Jalti, Jalti" te brojnim drugima. Koncertno je nastupala sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Zagrebačkim solistima, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom te na koncertnim pozornicama u Sloveniji, Italiji, Njemačkoj, Švedskoj, Danskoj i SAD-u. U izdanju Aquarius recordsa izdala je i dva nosača zvuka: BelCante i Adagio.

U pratnji svog supruga, cijenjenog hrvatskog pijanista, skladatelja i glazbenog pedagoga Darka Domitrovića, u Osijeku će se predstaviti u svjetlosno-glazbenoj čaroliji već karakterističnoj za lipanjski kraj sezone Koncertnog ciklusa grada 3. lipnja, s početkom u 21 sat. Ulaz je slobodan. U slučaju kiše, koncert će se održati u foyeru Kulturnog centra Osijek.

U programu su djela Ennija Morriconea, Emmericha Kálmána, Ive Tijardovića, Đele Jusića, Johanna Straussa, Frédérica Chopina, Tomasa Albinonija, Andrewa Lloyda Webbera, Darka Domitrovića, Lucija Dalle, Isaaka Dunayevskog, Colea Portera i dr. T.K.
Možda ste propustili...

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike