Sport
OSIJEK DOMAĆIN GIMNASTIČKOG PRVENSTVA HRVATSKE

Više od 500 vježbača i vježbačica bit će uz bok europskom prvaku
Objavljeno 2. lipnja, 2023.

Kao uvertira u Dobro World Cup, međunarodno natjecanje koje će se ove godine održati od 8. do 11. lipnja, na istom mjestu, u osječkoj dvorani Gradski vrt, i ove će se godine održati Prvenstvo Hrvatske u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici.



Od petka do nedjelje u Gradskom vrtu natjecat će se više od 500 gimnastičarki i gimnastičara iz 35 klubova iz cijele Hrvatske u svim uzrastima u apsolutnom, univerzalnom i slobodnom programu. Elitu će predvoditi ponajbolje hrvatske gimnastičarke i gimnastičari. Gotovo svi koji će sljedećeg tjedna predstavljati Hrvatsku nastupit će i ovoga tjedna na Prvenstvu Hrvatske s iznimkom Filipa Udea i Christine Zwicker, koja je ovoga tjedna u Tel Avivu na natjecanju Challenge Cupa. Zato će sprave i dobro poznatu dvoranu i podij isprobati Tin Srbić, Aurel Benović, Jakov Vlahek i Marko Jovičić te Tijana Korent, Tina Zelčić i Sara Šulekić. Svima njima bit će ovo uvertira za Dobro World Cup. Zbog ozljede će nedostajati i posljednjih godina najbolja hrvatska gimnastičarka Ana Đerek.



- Državno prvenstvo bii će mi prilika isprobati vježbu s novim elementom Stalder-Ribalko na početku vježbe. Vjerujem da će i na Prvenstvu Hrvatske proći kako treba, kako prolazi na treninzima. Veselim se Prvenstvu jer to je prilika za popularizaciju gimnastike, da ovi mladi nastupe s nama koji ostvarujemo najveće rezultate na svjetskim natjecanjima, da im pokažemo kako smo svi krenuli istim putem i da im se rad može vratiti u životu. Drago mi je što na Prvenstvu Hrvatske mogu pokazati kako sam još uvijek isti, kao i svi drugi - rekao je Tin Srbić, europski prvak na preči.



Natjecanje počinje danas u onom najjačem, apsolutnom programu. Prve će na podij od 14 sati kadetkinje i mlađe juniorke, a ponajbolje hrvatske gimnastičarke moći ćemo vidjeti od 17 sati, kada će početi natjecanje za seniorke i juniorke. U subotu prijepodne, od 8.45, bit će natjecanje u univerzalnom programu za mlađe i starije dječake te djevojčice. Od 11 sati predviđeno je svečano otvorenje, nakon čega će sve do večernjih sati biti održan slobodni program za kadetkinje, mlađe juniorke, juniorke i mlađe seniorke. Sve će to biti uvertira u apsolutni program, u koji će od 14 sati prvo krenuti kadeti i mlađi juniori, a od 17.15 počet će natjecanje u apsolutnom programu za seniore i juniore, na kojem ćemo moći vidjeti osvajače europskih i svjetskih medalja. Nedjelja od 9 do 14 sati ezervirana je za slobodni i obvezni program u muškoj gimnastici.



Svoje predstavnike u svim programima imat će i osječki klubovi Osijek Žito i Inova gim. Vrijedi istaknuti sudionike apsolutnog programa. Iz GD-a Osijek Žito u seniorskoj konkurenciji nastupit će Aurel Benović (parter i preskok), Josip Vukovac (ruče i konj s hvataljkama), Neven Lucijan Davidović (parter) i Filip Rosandić (preskok i ruče), inače iz Slavonskog Broda, osječki student, koji je od ove godine registriran za klub iz Sokol centra. Od "inovaša" u apsolutnom programu nastupit će daroviti Gabriel Solar, koji će nastupiti u konkurenciji mlađih juniora. K.Lacković
Možda ste propustili...

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike