Sport
U SPOMEN NA KOLEGU

Đakovčani spremaju Međunarodni turnir u sjećanje na tragično stradalog Denisa Tota
Objavljeno 2. lipnja, 2023.

Rukometni klub Đakovo u subotu i nedjelju, 3. i 4. lipnja, organizira u novoj đakovačkoj dvorani Međunarodni memorijalni turnir "Denis Tot", u spomen na svom nekadašnjeg igrača koji je tragično preminuo u Skopju 2022., gdje je igrao za premijerligaša RK Butel.



Poručeno je to u četvrtak, kada je RK Đakovo sazvao konferenciju za novinare, a turnir organizira s ciljem čuvanja uspomene na svog nekadašnjeg rukometaša.

- Bio je omiljen u svim sportskim krugovima. Potječe iz sportske obitelji, sudjelovao je i na malonogometnim turnirima, odlično je igrao odbojku na pijesku. Pravi dečko, rado viđen u svakom društvu, a i njegova rukometna karijera je respektabilna - rečeno je o Totu u uvodu. Glavni trener i direktor RK Đakovo Domagoj Perlić najavio je gostovanje četiriju klubova; nastupit će skopski Butel, hrvatski premijerligaš Osijek, RK Gračanica, član Premijer rukometne lige BiH, i domaćin RK Đakovo.

- Prvoga dana, u subotu, u 16 sati igrat će se prva utakmica, a druga od 18.30. U nedjelju u 10 sati na programu je utakmica za treće mjesto, a u 12.30 finale - dodao je Perlić.

- Kada su predstavnici RK Đakovo predstavili ideju za ovaj turnir, posvećen Denisu Totu, Grad Đakovo odmah je prepoznao vrijednost tog događaja. Denis Tot prerastao je u simbol života i borbe protiv nasilja - rekao je gradonačelnik Marin Mandarić na presici, kojoj je nazočio i Totov suigrač Krešimir Klepo.

Turnir je i edukativan, jer potiče prveniranje nasilja, održava se pod pokroviteljstvom Grada Đakova, a uz tehničku podršku Zajednice športskih udruga Grada Đakova i Športske zajednice OBŽ. Generalni sponzor je Osječko pivo. Program je prijavljen na Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023. pri Ministarstvu turizma i sporta. S. Župan
Tri predavanja o preveniranju nasilja
U okviru turnira tri su predavanja - Uključivanje djece s poteškoćama u razvoju, Nasilje u društvu i njegova prevencija kroz bavljenje sportom u petak, 2. lipnja, u 19 sati u Kući Reichsmann, a treće je Program mobilnosti – Uključivanje u međunarodne sportske projekte putem Erasmus+ projekata. - Danas nije lako nositi se s problemima poput nasilja. Moramo biti vrlo oprezni i gledati što nam se događa uokolo, počev od vršnjačkog i drugog nasilja, moramo gledati da mladost ne ode na stranu na koju ne želimo - rekao je istaknuti sportski radnik i rukometni trener Ivan Duvnjak.

Najčitanije iz rubrike