Sport
LOŠE OTVARANJE ODBOJKAŠ(IC)A HRVATSKE

Čeka se prvo slavlje u Ligi nacija i Zlatnoj ligi
Objavljeno 1. lipnja, 2023.
Seniorske odbojkaške izabrane vrste krenule su s prvim natjecanjima nakon završetka klupske sezone. Hrvatske selekcije participiraju u dva vrlo jaka izdanja, odbojkašice prvi put igraju prestižnu Ligu nacija, dok su naši odbojkaši sudionici Zlatne europske lige. U oba su natjecanja odigrane prve dvije utakmice u kojima Hrvatska nije imala rezultatskog uspjeha.

Izabranice Ferhata Akbaša u manje od 24 sata u Japanu su odradile dva VNL dvoboja. Na premijeri su u tri seta poražene od Bugarske, a isti je rezultat bio i nakon ogleda s Njemačkom. U toj su utakmici Hrvatice ipak bile konkurentnije, dva seta izgubljena su na razliku, stoga nije nerealno očekivati da će u preostala dva dvoboja u Nagoyi, izdanja ići uzlaznom putanjom. Protiv Njemica završilo je 0:3 (18:25, 23:25, 23:25), a najučinkovitija je bila Andrea Mihaljević s 18 poena. Još su igrale: Antunović, Strunjak 6, Deak, Miloš 1, Karatović 4, Strize, Marković 2, Šamadan 7, Trcol 1, Štimac (L) i Tomić 6. Danas je na programu treći dvoboj, od 12.40, prema našem vremenu, na parketu ih čeka domaća reprezentacija. Japan iza sebe ima jednu utakmicu koju je riješio u svoju korist protiv Dominikanske Republike (3:1).

Odbojkaši su u dvije do sada odigrane utakmice B skupine Zlatne europske lige uspjeli osvojiti tek jedan set. U prvom dvoboju, na gostovanju kod Belgije završilo je 1:3, a gostujuća turneja potom se nastavila u Poljskoj, gdje svoje domaće utakmice odrađuje Ukrajina. U Lodzu, Hrvati su ostali na nuli (19, 18, 19). Očito da se u vrsti Cedrica Enarda stvari još nisu posjele na pravo mjesto, morale bi do kraja mjeseca, kada smo domaćini završnog turnira, na kojem ćemo igrati bez obzira na rezultate u skupini. No, bilo bi poželjno krenuti s pobjedama, nova prigoda za nju je u četvrtak (20.15), kada u Skopju igramo protiv Makedonije, koja je prije četiri dana dobila Belgiju 3:1. U oba dosadašnja okršaja na parketu je bio i član Mursa-Osijeka libero Tino Busak Vidaković. N. Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike