Sport
OSJEČANKA ZAUSTAVLJENA U PARIZU

Donna dobro krenula pa stala, Ćorić preokrenuo i prošao dalje
Objavljeno 1. lipnja, 2023.

Osječka tenisačica Donna Vekić, na žalost, nije mogla dalje od 2. kola Roland Garrosa. Donnu je na pariškoj zemlji zaustavila Zadranka s američkom putovnicom Bernarda Pera, koja je nakon gubitka prvog seta preokrenula meč i na kraju slavila sa 3:6, 6:4, 6:3. Za razliku od Donne, uspješan dan u Parizu imao je Borna Ćorić nakon što je u dvoboju drugog kola preokretom došao do pobjede od 6:3, 4:6, 4:6, 6:3, 6:4 protiv 64. tenisača svijeta, Argentinca Pedra Cachina.



Donna je dobro otvorila meč 2. kola na pariškom Grand Slamu, odmah je napravila break, ali Pera je to ubrzo okrenula na 3:1 u svoju korist. No Osječanka je onda još malo pojačala gas i s pet uzastopih gemova dobila prvi set. U tim trenutcima činilo se da Pera nema način kako zaustaviti Vekić, koja je nizala poene i gemove. U tome joj je pomogla i suparnica, koja joj je darovala lake poene, naime, Pera je u prvom setu napravila 17 neforsiranih pogrešaka, a Donna ih je imala samo šest. Kad se to počelo mijenjati, kad je Pera počela manje griješiti, promijenio se i rezultat. Američka Zadranka se brzo pribrala nakon gubitka seta i u drugi krenula s vodstvom od 2:0, Vekić je izjednačila na 3:3, činilo se da malo podiže igru, ali ništa od toga. Do kraja seta dobila je samo jedan gem. U takvom raspolooženju nastavila je i u odlučujućoj dionici, Pera je odjurila do 5:1, tad se malo "zagužvalo", ali Amerikanka se lako izvukla iz problema i otišla u 3. kolo, gdje će igrati s Talijankom Elisabettom Cocciaretto.

Borni Ćoriću je za pobjedu nad Pedrom Cachinom i plasman u 3. kolo trebalo četiri sata i 23 minute. Osim što je nadoknadio zaostatak od 1:2 u setovima, hrvatski tenisač je i u odlučujućem setu bio u zaostatku, 1:3, ali je do kraja meča suparniku prepustio još samo jedan gem i tako izborio meč protiv Argentinca Tomasa Martina Etcheverryja, 49. tenisača svijeta. I. Liović
Loše izdanje Martić
Hrvatski tenis je u 2. kolu ovogodišnjeg Roland Garrosa ostao bez predstavnica, od turnira se oprostila Donna Vekić, ali i Petra Martić. Tenisačica iz Duća, trenutačno 38. igračica svijeta, na pariškom Grand Slamu je odigrala jedan od svojih loošijih mečeva i izgubila od Španjolke Sare Sorribes Tormo (WTA - 132.) sa 6:4, 6:1 za samo 89 minuta.

Možda ste propustili...

NEKADAŠNJI LIJEVI VANJSKI NEXE-a I POVREMENI HRVATSKI REPREZENTATIVAC

Severec ozlijedio Ahilovu tetivu

USPJEH MLADIH KOŠARKAŠICA S DRAVE

Mursa izborila nastup na završnici

Najčitanije iz rubrike