Crna kronika
NESREĆA SE DOGODILA 2010.

Oba vozača idu u zatvor zbog smrti mlade studentice
Objavljeno 1. lipnja, 2023.
Marin Čolak osuđen je na šest, a Dalibor Opačak na pet godina zatvora. Odmah su ih odveli u zatvor

Županijski sud u Zagrebu nepravomoćno je osudio Marina Čolaka (38) na šest godina zatvora, a Dalibora Opačka (45) na pet godina, zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je u studenome 2010. godine, kod Bosiljeva, poginula studentica Ivana Obad (20). Budući da su izrečene kazne više od pet godina, oba su optuženika nakon izricanja presude, u pratnji pravosudnih policajaca, prepraćena u remetinečki zatvor.



Prema optužnici, Čolak se 5. studenoga 2010. godine vozio u Fferrariju autocestom A6, iz smjera Zagreba prema Rijeci lijevim prometnim trakom, brzinom od 181,5 kilometara na sat, dok je Opačak vozio desnim trakom u sportskom Nissanu 350. Čolak je, tvrdi tužiteljstvo, započeo prelazak iz lijevog u desni prometni trak, a da se nije uvjerio kako to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Opačak je, vozeći brzinom od 205,3 km/h, započeo kočiti, no nije mogao smanjiti brzinu na vrijeme, pa su se automobili okrznuli. Nissan je prednjim lijevim kotačem dotaknuo zadnji desni kotač Ferrarija, nakon čega je taj dodir destabilizirao Ferrari koji se počeo nekontrolirano kretati te je sletio udesno izvan kolnika. Automobil se prevrnuo i zapalio, pri čemu je poginula suvozačica u Ferarriju Ivana Obad.

Godine 2015. Čolak i Opačak nepravomoćno su osuđeni na tri godine zatvora. Na drugom suđenju, koje je održano 2021. godine, sudsko vijeće je nepravomoćno osudio Čolaka na dvije godine zatvora, dok je Opačak bio oslobođen optužbi. Treće suđenje započelo je u ožujku ove godine, nakon što je Visoki kazneni sud ukinuo prvostupanjsku presudu iz lipnja 2021. zbog procesnih razloga. Slijede žalbe.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike