Regija
VUKOVAR SUFINANCIRAO S 2700 EURA

Opremljena senzorna soba za pomoć najmlađima
Objavljeno 1. lipnja, 2023.
VUKOVAR - Radi pružanja podrške u osiguranju što kvalitetnije zdravstvene skrbi i pomoći, Grad Vukovar dao je potporu u opremanju senzorne sobe pri Odjelu fizikalne medicine, rehabilitacije i reumatologije Nacionalne memorijalne bolnice (NMB) "Dr. Juraj Njavro" Vukovar.

Gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima, zamjenikom Filipom Sušcem i pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josipom Palošem, u četvrtak je, na Svjetski dan roditelja, obišao senzornu sobu te izrazio zadovoljstvo što Grad, bez obzira što nije osnivač bolničkih ustanova, ima priliku pomoći.

- Posebno zadovoljstvo mi je danas ovdje vidjeti zadovoljne korisnike senzorne sobe te osmijehe na licima najmlađih, ali i njihovih roditelja. Također, sa zadovoljstvom smo podržali inicijativu roditelja i pomogli u opremanju sobe koja sa svojim sadržajima te kroz svakodnevni rad omogućava uspješnu terapiju djeci s motoričko-senzoričkim smetnjama. Siguran sam kako će senzorna soba ispunjavati svoju potpunu svrhu i biti na pomoć našim malim sugrađanima, ali i svima koji takvu zdravstvenu skrb potraže u vukovarskoj bolnici - rekao je gradonačelnik Penava.

Ravnatelj NMB-a "Dr. Juraj Njavro" Vukovar Anto Blažanović istaknuo je važnost senzorne sobe za djecu.

- Senzorna soba sa svim svojim sadržajima, loptama, igračkama, njihaljkama, taktilnim i senzornim igračkama, velika je pomoć u razvoju najmlađih te se u njoj postižu nevjerojatni rezultati. Soba je živo tkivo, mijenja se i uvijek zahtijeva nove principe, načine i sredstva, stoga zahvaljujemo Gradu Vukovaru na donaciji i pomoći u opremanju sobe - rekao je ravnatelj Blažanović.

Gabrijela Balaško, čije je dijete korisnik senzorne sobe, istaknula je zadovoljstvo senzornom sobom, ali i brojnim drugim sadržajima za djecu u Vukovaru.

Opremanje sobe Grad Vukovar pomogao je s 2700 eura, navodi se na web-stranici Grada. D.S.R.
Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike