Osijek
SANACIJA NEŠTO DUŽA

Uskoro preko pješačkog mosta, za odgodu je krivo vrijeme
Objavljeno 2. lipnja, 2023.
Kao što je poznato, osječki je Pješački most zatvoren od 18. travnja, zbog sanacije nedostataka koji su uočeni prilikom primopredaje radova na njegovoj rekonstrukciji, koja se etapno odvijala od kolovoza 2020. do srpnja prošle godine.



Ta će sanacija, doznajemo iz gradske uprave, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta koji su obilježili veći dio svibnja ipak potrajati nešto duže od planiranog 31. svibnja te će osječkim šetačima i biciklistima omiljena i najpraktičnija prometnica za prelazak s jedne na drugu obalu rijeke biti otvorena uskoro, ovoga mjeseca.



"Tijekom prošle godine izvođeni su radovi na rekonstrukciji betonske konstrukcije Pješačkog mosta preko rijeke Drave u Osijeku. Projektno rješenje sanacije Pješačkog mosta zahtijevalo je, između ostaloga, izvedbu višeslojnog hidroizolacijskog sustava s izvedbom završnog sloja primjenom agregata koji osigurava protukliznost površine. S obzirom na to da je prilikom primopredaje radova na rekonstrukciji konstrukcije Pješačkog mosta utvrđeno da postoje manja odstupanja u odnosu na planiranu kvalitetu izvedenih radova koji se prije svega odnose na završni sloj hodne površine, moralo se pristupiti sanaciji uočenih nedostataka. Kako bi se iznivelirao gornji sloj bilo je potrebno primijeniti odgovarajuće tehničko-tehnološke postupke kojima bi se postigla u cijelosti ravna i po boji ujednačena hodna površina mosta.



Tijek izvođenja radova ovisio je o vremenskim uvjetima koji su tijekom svibnja bili izrazito nepovoljni. Također, zbog načina i tehnologije izvođenja radova te materijala koji su korišteni prilikom obnove hodne površine mosta, nakon završetka radova bit će potrebno još tjedan dana kako bi se postigla puna čvrstoća i funkcionalnost sanirane površine", navodi se u dopisu iz Kuhačeve 9. I. Alilović
Možda ste propustili...

STRUČNI SKUP O SIMULIRANIM SUĐENJIMA

Stekli znanja o važnosti sudstva

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana