Mozaik
”DOĆI ĆU TI MAJKO” - NOVA PJESMA I VIDEOSPOT

Stanko Šarić snimio novi spot u svome rodnom selu Štitaru, sa svojom majkom
Objavljeno 2. lipnja, 2023.

Poznato tamburaško ime Stanko Šarić, objavio je ovih dana svoju novu pjesmu "Doći ću ti majko". Pjesma je rezultat rada sad već uigranog tima - priznatog dubrovačkog skladatelja i violinista Pere Šiše, koji je autor glazbe i teksta te aranžmana instrumenata iz simfonijskog orkestra, primaša Najboljih hrvatskih tamburaša Denisa Špegelja i Ivana Šarića, Stankovog sina, koji su u aranžman uklopili tamburaške dionice te pjevača Stanka Šarića, koji je svojom prepoznatljivom vokalnom izvedbom dao dušu ovoj sjetnoj skladbi prožetoj jakim emocijama.



Ujedno je ovo i promocija videospota koji je sniman u Stankovom rodnom mjestu Štitaru, u dvorištu rodne kuće i sa Stankovom majkom Anom u stvarnoj ulozi majke. U refrenu, gdje se odaje počast braniteljima koji su položili svoje živote u obrani Hrvatske, korišteni su kadrovi s Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

 



- Autor stihova i glazbe Pero Šiša, skladatelj i glazbenik iz klasičnog glazbenog okruženja, ovaj put se okušao na području popularne narodne glazbe, proniknuvši u duboke emocije mnogih ljudi, kroz povijest Hrvatske i Hrvata, koji su bili prinuđeni napustiti svoj rodni prag i domovinu Hrvatsku, noseći u srcu neprebolnu čežnju i nostalgiju za ostavljenom obitelji i rodnim krajem. Odlučili smo ovu skladbu objaviti u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, kada su te emocije najjače i ponuditi je kao utjehu i nadu u povratak svima koji to žele i osjećaju - poručio je Stanko Šarić.

- Inspiracija dođe noću. Kad se baviš glazbom, to dođe od sebe. Tražio sam neki vokal koji mi odgovara za skladbe. Glazba zvuči onako kakvi su osjećaji čovjeka koji je sklada. Važno je da dođe do ljudi, a do ljudi dolazi jako teško ako vokal nije poseban. Imao sam sreću da je gospodin Šarić prihvatio sve te pjesme - rekao je Pero Šiša. Uz "Doći ću ti majko", Šiša i Šarić spremaju i niz novih skladbi s emotivnom notom.

- Sprema se osam, devet skladbi. Već su napisane, ima i jedno iznenađenje, samo čekamo pravi trenutak. Bez takvog vokala to bi bilo teško realizirati. Sve je u finesama, a boja glasa je kao violina - zaključio je Šiša.

Tanja Kvorka
Sprema se osam, devet skladbi. Već su napisane, ima i jedno iznenađenje, samo čekamo pravi trenutak

Možda ste propustili...

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike