TvObzor
OD NEDJELJE, 4. LIPNJA

Dokumentarni film “Planet u preobrazbi” na HTV1
Objavljeno 2. lipnja, 2023.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od nedjelje, 4. lipnja na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 15 sati počinje s prikazivanjem dvodijelnog dokumentarnog filma "Planet u preobrazbi".



Suočeni smo s kritičnim trenutkom u povijesti planeta Zemlje. Budućnost naših dragocjenih ekosustava visi o niti.

Ovaj ambiciozni dvodijelni film susreće lokalne očevidce na šest ranjivih lokacija - Islandu, Amazoniji, Kaliforniji, Keniji, Maldivima i Kambodži - i bilježi promjene koje doživljavaju. Kako kalifornijski spasitelji rješavaju problem sve većeg broja žrtava među divljim životinjama? Kako će sve učestalije suše utjecati na sve brojniju ljudsku populaciju i divlje životinje u Keniji? Prilagođavaju li se ljudi i divlje životinje na Islandu nestanku svojih ledenjaka? Film osim bilježenja promjena pruža i nadu. Upoznajte znanstvenike, domorodačke skupine i zaštitnike prirode koji se bore da ta mjesta očuvaju za budućnost.

Vraćajući se svake godine tijekom sedam godina na ista mjesta, film otkriva kakva se bitka vodi na svakoj lokaciji i pita činimo li dovoljno da naš planet spasimo od nepovratnih promjena. Drugi dio filma na rasporedu je u nedjelju, 11. lipnja na HTV1 u 15 sati.
Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

SCOOP BIOGRAFSKA DRAMA. REŽIJA: PHILIP MARTIN. GLUME: GILLIAN ANDERSON, KEELEY HAWES, BILLIE PIPER, RUFUS SEWELL, ROMOLA GARAI...

O novinarskom timu koji je razotkrio princa Andrewa

Najčitanije iz rubrike