TvObzor
SRETNO, LEO GRANDE!

Poput kazališne predstave, kojoj, pak, nedostaje strasti
Objavljeno 2. lipnja, 2023.
GOOD LUCK TO YOU, LEO GRANDE! DRAMA. REŽIJA: SOPHIE HYDE. GLUME: EMMA THOMPSON, DARYL MCCORMACK

U filmu "Sretno, Leo Grande" 60-godišnja umirovljena učiteljica i udovica Nancy Stokes (Emma Thompson), žudi za avanturom, ljudskim kontaktom i - seksom. I to dobrim seksom. Naime, u životu je bila samo s jednim muškarcem, svojim suprugom Robertom, kojeg je voljela, a on joj je pružio lijep dom, obitelj i nešto nalik životu, no nikada i dobar seks, odnosno orgazam.



Otkad je preminuo, Nancy je skovala plan: svoju će željenu avanturu doživjeti s muškom prostitutkom, lijepim, mladim i zgodnim Leom Grandeom (Daryl McCormack). Posve anonimno, Nancy dočeka Lea u hotelskoj sobi. On izgleda upravo onako kako izgleda na fotografiji prema kojoj ga je odabrala, no od njega nije očekivala razgovor. Leo ima mišljenje o svemu, i iako možda ne govori uvijek istinu, Nancy se svidio, a i ona se njemu svidjela. Razgovor naročito pomaže na samom početku, jer je Nancy jako nesigurna i stidi se svoga tijela, posebice zbog razlike u godinama, ali i činjenice što je u životu bila samo s jednim muškarcem. Leo kroz razgovor s njom otkriva sve detalje i polako joj pomaže da nauči voljeti sebe, a Nancy se sukladno tome opušta, a njezino samopouzdanje raste. Odlučna je u tome da iskusi posve nove seksualne pustolovine koje su joj u braku bile nedostupne, kao i sam famozni orgazam. Leo pokazuje golemo razumijevanje, a kako i ne bi kad ima mnoge klijentice poput Nancy.

No, kako vrijeme odmiče, njih dvoje se neočekivano zbliže i sad Nancy počinje ispitivati Lea o njegovom misterioznom životu i razlozima zbog kojih se bavi ovim poslom. Kako se mijenja dinamika ovog para, polako padaju maske i njih dvoje otkrivaju svoje pravo “ja” jedno drugome. Budući da su Nancy i Leo u 95 posto filma jedini likovi i nalaze se u istoj hotelskoj sobi, film ima kazališnu atmosferu, no unatoč tome što su glumci sjajni, nedostaje ono malo strasti, uz koju bi film se mogao nazvati odličnim.
Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”