TvObzor
NOVI SINGL I SPOT “KSNMSRY”

Sassja pjesmu posvetila svima koji čine društvo
Objavljeno 2. lipnja, 2023.
Jesi li ti osoba koja osim svog posla radi i tuđe poslove? Pa zašto ne bi: usput ti je, ti to znaš, ti ćeš to brže...

Nakon što je singlovima “Tišina” i “Znam” slušatelje upoznala s nešto drugačijim glazbenim izričajem, uvijek iskrena i direktna Sassja ponovno nas uspijeva iznenaditi! “Ksnmsry” [kasnim, sorry], pjesma je i videospot socijalne tematike u kojoj se glazbenica osvrće na nepovoljne radne uvjete: neplaćene prekovremene sate, rad vikendom, niske plaće, toksična okruženja, potkapacitiranost te sve ostalo što s vremenom izaziva osjećaje konstantnog pritiska, iscrpljenosti i nezadovoljstva. “Ksnmsry” dostupna je i na svim digitalnim platformama: https://sassja.lnk.to/ksnmsry

 

 



- Jeste li i vi za svoje školovanje, fakultet, magisterij, nagrađeni “obveznom prijavom”? Je li vaš poslodavac nudio “dinamično okruženje” u oglasu za posao? Pod dinamikom se mislilo na rad subotom i svakodnevno ostajanje sat-dva-tri duže od radnog vremena propisanom u ugovoru. Sve to naravno za ona ista “redovna mjesečna primanja” koja su prvotno ponudili, jer se tada ugovor mora poštovati. Jesi li ti osoba koja osim svog posla radi i tuđe poslove? Pa zašto ne bi: usput ti je, ti to znaš, ti ćeš to brže, bolje mi je da ti, nego da uposlim još novih 2-3-50 novih ljudi... - objašnjava Sanela Josipović Sassja, koja je, kao i ranije, zajedno s Kantrimanom (Rokom Kovačem) autorica pjesme.

”...Ne mogu sve stić’, stić’, ne mogu sve stić’, Brže treba to, to treba juče” ... Stihove pjesme Sassja je napisala potaknuta situacijama u svom okruženju gdje poslodavci od zaposlenika traže beskrajan popis kvalifikacija i niz odgovornosti koje iziskuju prekovremeni rad, dok zauzvrat nude tek “dinamično radno okruženje” i “mogućnost napretka”, odnosno floskule koje su često sinonim za nisku plaću koja i nakon godina iskustva ostaje - ista.

- Iz moje perspektive, ova pjesma je posvećena narodu - radnicima, bivšim i sadašnjim, poduzetnicima, mladima i starima, svima onima koji na ovaj ili onaj način čine cjelokupno društvo, daju sve od sebe da ugrabe neki komad slobode, da pronađu svoje mjesto, a najčešće se zateknu u vrtlogu obveza, tuđih očekivanja i “moranja”. Za potrebe spota odabrali smo različite ljude koji su nam dopustili da virnemo u njihove svakodnevne poslovne i privatne živote te da na pomalo hiperboličan način predstavimo njihovo prirodno okruženje i aktivnosti. Kako bismo dočarali besmisao mnogih aktivnosti, a i činjenicu da nam neke možda mnogo važnije stvari često promaknu, u spotu smo se odlučili za izmjenjivanje poprilično dugačkih kadrova i veoma kratkih, brzih, gotovo pa potpuno nasumičnih kadrova. Zaigrali smo se s formom spota, pa je tu i mnogo nekih namjernih nepravilnosti i “glitch” trenutaka. I u konačnici, Sassja u veoma opuštenom “looku” koja ulijeva nadu u to da je možda sasvim OK da napustimo tu nametnutu svakodnevicu i da se samo prepustimo - otkriva Tajana o ideji za spot koja je proizašla iz želje da se karikira uobičajena svakodnevnica.

Mix pjesme potpisuje Sassjin dugogodišnji suradnik Kantriman (Rok Kovač), dok iza masteringa stoji Mischa Janisch. “Ksnmsry” dolazi uz spot u režiji Tajane Dedić - Starović (Pink Room Studio), koji vjerno dočarava temu pjesme u kojoj će se brojni lako pronaći. T.K.

Možda ste propustili...

SCOOP BIOGRAFSKA DRAMA. REŽIJA: PHILIP MARTIN. GLUME: GILLIAN ANDERSON, KEELEY HAWES, BILLIE PIPER, RUFUS SEWELL, ROMOLA GARAI...

O novinarskom timu koji je razotkrio princa Andrewa

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

Najčitanije iz rubrike