Regija
UDRUGA ŽENA DINJEVAC OŽIVILA POVIJEST

Prikazali stari običaj ručne kosidbe trave
Objavljeno 1. lipnja, 2023.
DINJEVACU organizaciji Udruge žena Dinjevac, Općine Pitomača i općinske Turističke zajednice u Dinjevcu je prvo put održana manifestacija “Kosu v ruke i kosimo bez muke”. Na njoj je Udruga žena Dinjevac s HFD-om “Sesvečice”, Udrugom umirovljenika hrvatske općine Pitomača, KUD-om “Podravka” Starogradački Marof, KUU-om Voćin, Udrugom žena Repaš i Udrugom žena hrvatsko srce iz Ždale prikazala ručnu košnju trave.

– Nadam se da će ovo postati tradicionalna manifestacija, gdje prikazujemo kako su nekada ljudi živjeli na selu, kada nije bilo moderne mehanizacije, nego se sve kosilo ručno. Sretna sam da smo održali ovakvu manifestaciju, da su se odazvala i društva i moji dragi mještani te se tako prisjetili kako su oni to nekad radili kad su bili mladi – rekla je Svetlana Bastalić, predsjednica Udruge žena Dinjevac.

U košnji su se okušali i predsjednik Općinskog vijeća Pitomača Rikard Bakan, zamjenik načelnika općine Marin Aragović, direktorica TZ-a općine Ivona Pankaz te saborska zastupnica Vesna Bedeković.

Manifestacija je bila i natjecateljskog karaktera, a najbolji je bio KUU Voćin V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽAN 4.:BRUT - BARANJA RURAL TRAIL

Više od stotinu biciklista
pedaliralo je planinom

2

SPOMEN NA SUDIONIKE KRIŽNOG PUTA I MJEŠTANE NAŠIČKIH SELA

Komemoracija za nevine žrtve na gubilištu Crni potok

3

NA SREDIŠNJEM TRGU POSTROJILI SU SE ČLANOVI 30-AK BRANITELJSKIH UDRUGA

Održan četvrti Memorijal “Ivan Ćališ-Đeri”