Regija
DRUŠTVENO OSVIJEŠTENO, ORIGINALNO I KREATIVNO

Mladencima Diani i Filipu zahvalnice crtao “Neven”
Objavljeno 1. lipnja, 2023.
Udruga za pomoć osobama s teškoćama u razvoju “Neven” Đakovo izradila ih stotinu
ĐAKOVO



To se zove društvena osviještenost: mladenci Diana i Filip Ćurić za svoju prošlotjednu svadbu, odnosno u znak zahvale gostima, predložili su da im zahvalnice izrade - članovi Udruge za pomoć osobama s teškoćama u razvoju "Neven"!



Kreativni i originalni mladenci "nevenovce" su zamolili da im izrade 100 zahvalnica, a članovi udruge vrijedno se uhvatili posla te s puno žara i mašte na zahvalnice prenijeli motiv mladenaca, srca, cvijeća i druge detalje koji se vezuju uz dan kada se izriče sudobnosno "da".

- Sredinom mjeseca (svibnja, nap. a.) došao nam je Filip u udrugu s prijedogom da napravimo zahvalnice za njegovu svadbu, koja je bila u subotu, 27. svibnja. Nismo nikada radili nešto slično, ali zasukali smo rukave i napraivli 100 komada - navela je na FB profilu Udruge "Neven" odgojiteljica u poludnevnom boravku Ivana Počijak Bošnjak.

Kaže, prijedog ih je iznenadio.

- Filip je s majkom došao u našu udrugu i iznio nam svoj prijedlog. Mi dosad takvo što nismo radili; neke udruge u RH bave se time, no mi dosad nismo. Nije nam preostalo mnogo vremena, no stigli smo izraditi 100 zahvalnica. Neki su članovi crtali, neki bojili, tko je kako mogao. Bilo im je neobično da će stotinjak ljudi dobiti njihove radove, no i silno su se radovali tome - kaže Počijak Bošnjak.

Uz crteže "nevenovaca" u gornjem desnom kutu zahvalnice utisnut je logo i naziv udruge, a pri dnu su imena mladenaca, Diana i Filip, datum svadbe 27. svibnja 2023. i kratka poruka "Hvala Vam!".

Svaka od 100 zahvalnica originalna je, narisana iskreno, od srca, kako to samo "nevenovci", čista srca i namjere, umiju.

Svaka čast novopečenim supružnicima Diani i Filipu na ideji i namjeri! Umjesto skupih, "konfekcijskih" sitnica, uobičajenih fotografija i sl., odlučili su se uključiti članove jedne udruge kao što je "Neven", nesebično im dajući jedinstvenu priliku da pokažu što znaju.

Suzana Župan
Velikodušna donacija “Nevenu” će dobro doći, nižu se pozitivne reakcije
 
”Uživali smo u izazovu i prilici i ponosni smo što su Diana i Filip odabrali naše korisnike da budu dijelom njihovoga dana! Dragi mladenci, želimo vam sve najbolje u zajedničkom životu”, navela je Počijak Bošnjak na FB-u. Mladenci su, dodaje, donirali određeni iznos udruzi iako to u udruzi nisu tražili. “Iznos je velikodušan i dobro će doći - za sladoled, bombone, kavicu...”, kaže Ivana.

Objava da su mladenci predložili “nevenovcima” da im izrade zahvalnice izazvala je niz pozitivnih komentara. “Sretno, mladenci, i hvala što smo bili dio njihovog svadbenog veselja”, napisala je na FB-u predsjednica dr. Zdenka Konjarik. “Čestitke mladencima! Prekrasne zahvalnice”, napisala je Ivana Kulec. “Bravo za Filipa i Dianu! Odlična ideja! Sretno im!”, napisala je Ankica Mueller. To je samo dio pozitivnih reakcija.

Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

Najčitanije iz rubrike