Regija
OSNOVNA ŠKOLA NOVA BUKOVICA OSMISLILA BOGAT PROGRAM PROSLAVE

Škola radi 165 godina, a 55 nosi ime Vladimira Nazora
Objavljeno 1. lipnja, 2023.
Obilježavanje Dana škole bilo je središnji dio proslave velikih obljetnica, Hana Kribl najučenica škole
NOVA BUKOVICA



U ponedjeljak, dan uoči rođendana Vladimira Nazora, obilježavanje Dana Osnovne škole Vladimira Nazora Nova Bukovica započelo je obiteljskim piknikom i sportskim susretima, na kojima su sudjelovali učenici i njihovi roditelji, učitelji i djelatnici škole. U opuštenom i veselom ozračju družili su se u zabavnim dječjim igrama, starim sportovima, utakmicama odbojke i nogometa. U odbojci su sedmašice bile najbolje pa su one igrale protiv učitelja i izgubile, a u nogometu su sedmaši bili od svih najuspješniji. Od svega je bilo najvažnije da su se svi dobro zabavili.



– U prostorima škole u sklopu Dana otvorenih vrata prezentirani su svi uspjesi i postignuća učenika, brojni projekti u kojima škola sudjeluje te nagrade, zahvale i priznanja koje je tijekom posljednjih pet godina škola dobila. Iako je broj učenika pao ispod 100, aktivan rad učenika i učitelja ne umanjuje se te se škola ima čime ponositi - kazala nam je ravnateljica škole Lareta Žubrinić. Ponosno ističu sudjelovanje u pilot-projektu "e-škole", treći put obnovljen status eTwinning škole, uspješno proveden Erasmus+ projekt, kao i nagrade za Najljepši školski vrt.

Navečer je održana svečana priredba učenika u mjesnom Domu kulture, na kojoj su nastupili baš svi, od predškolaca, tamburaškog orkestara, folkloraša Matice slovačke i pjevača Zbora sv. Ane, do malog i velikog pjevačkog zbora. Svaki je razred imao po jednu točku programa, kako iz matične tako i iz područne škole. Na kraju svečane priredbe ravnateljica Lareta Žubrinić nagradila je najaktivnije čuvare prirode te podjelom zahvalnica istaknula sve prijatelje škole koji su uvijek bili spremni pomoći i surađivati. Učenicu 8. razreda Hanu Kribl ravnateljica je proglasila najučenicom škole i poželjela joj puno uspjeha i sreće u daljnjem školovanju.

U petak će u povodu Dana škole biti održana utrka učitelja škola s područja Virovitičko-podravske županije. Prema riječima ravnateljice Žubrinić, to je izvrsna prilika da se malo povežu učitelji koji se rekreativno bave trčanjem, jer će to biti motivacija učenicima da se i oni više bave kretanjem, da borave u prirodi i vode brigu o svome zdravlju. Sudjelovat će 17 učitelja i djelatnika škola, koji će trčati oko pet kilometara od matične škole u Novoj Bukovici do područne u Miljevcima. Dio puta učenici će provesti u šetnji iza učitelja, a u Miljevcima će ih dočekati roditelji miljevačkih učenika.

Ovogodišnje obilježavanje Dana škole bilo je središnji dio proslave nekoliko velikih obljetnica, koje 165 godina stara OŠ Vladimira Nazora slavi pod geslom "165! Škola za 5!"

– Prva školska zgrada izgrađena je prije 155 godina, a ime književnika Vladimira Nazora dobila je prije 55 godina. Kako bismo dostojno obilježili ove obljetnice, tijekom školske godine održane su mnogobrojne aktivnosti, kao snimanje novoga videospota za himnu škole, sat razrednika s umirovljenim učiteljima i bivšim osmašima, gostovanje Vijeća učenika na lokalnom radiju, izrada e-knjige intervjua s bivšim učenicima, snimanje bećarca, sajam izvannastavnih aktivnosti, kreativni natječaj za sve osnovne škole u Republici Hrvatskoj koje nose ime Vladimira Nazora, dodjela priznanja mentorima za uspjehe u natjecanjima te nekoliko tematskih radionica. – rekla nam je ravnateljica Žubrinić.

Petar Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike