Osijek
ERASMUS+ I JOB SHADOWING U OŠ TENJA

Ugostili učenike iz slovenske škole
Objavljeno 1. lipnja, 2023.
Od 15. do 19. svibnja OŠ Tenja posjetili su učenici OŠ Maksa Pleteršnika iz Pišeca (Slovenija), u pratnji dviju učiteljica. Uz to, ugostili su i Gustava Calva Rodrigueza, učitelja iz Španjolske.

Riječ je o dvije Erasmus+ aktivnosti. Učenici i učitelji iz Slovenije došli su na mobilnost u sklopu Erasmus+ projekta "Kompetencije za poučavanje na otvorenom - suvremeni pristupi poučavanju", a učitelj iz Španjolske došao je na promatranje rada - Job shadowing, odnosno stručno usavršavanje.

- Tema projekta su outdoor aktivnosti i upotreba IKT-a u prirodi, učionice na otvorenom. Gosti i domaćini škole, unatoč višednevnoj kiši, posjetili su Park šumu Jankovac - Park prirode Papuk i Eko centar Zlatnu gredu, gdje su sudjelovali u radionicama koje je pripremio tim iz udruge "Zeleni Osijek". Osim toga, družili su se i educirali u radionicama koje su osmišljene u sklopu tjedna - Dana OŠ Tenja - kaže Draženka Šebek, ravnateljica OŠ Tenja.

Usporedo s tim, u školskom dvorištu izrađuje se poučna staza koja obuhvaća važnost igre u prirodnom okruženju za niži uzrast učenika, a postavljaju se i tri edukacijske ploče o bioraznolikosti samog parka u Tenji te osnovni podaci o dvorcu Adamović u kojem se odvija predmetna nastava.

Dojmovi učenika su iznimni, djeca su se zbližila, izmijenila vještine i znanja sa svojim prijateljima iz Slovenije, a učitelji su sudjelovali na zanimljivoj interaktivnoj prezentaciji Gustava Calva Rodrigueza.

- Gost iz Španjolske proveo je tjedan dana u našoj školi, pratio je rad učitelja, sudjelovao na radionicama za djecu i učitelje. Uobičajeno naši učitelji idu u druge europske zemlje pratiti rad učitelja, a on je došao kod nas, čime se ponosimo - zaključuje Šebek. V. Latinović
Najčitanije iz rubrike