Sport
ZAVRŠNICA KADETSKOG ODBOJKAŠKOG PRVENSTVA HRVATSKE

Mursaši propustili dvije lopte za naslov prvaka
Objavljeno 31. svibnja, 2023.

Ugostili su Bibinje i Zadar, najbolje mlade odbojkaš(ic)e u kadetskoj konkurenciji, osam klubova kod dječaka i 12 kod djevojčica igralo je za državni primat u ovoj konkurenciji, gdje je nastupilo i šest predstavnika Regije Istok.



Najviše se, s pravom, očekivalo od mladih odbojkaša s Drave, a Mursa-Osijek bila je na visini zadatka. Učenici trenera Zvonimira Bogdanovića ponovili su lanjski doseg, ponovo su državni viceprvaci, iako su bili nadomak titule. U finalu petog seta, protiv Mladosti, imali su vodstvo 14:12, ali dvije set-meč lopte ostale su neiskorištene.

- Osam najboljih momčadi steklo je pravo nastupa kroz kadetsku ligu. Mi smo u tom dijelu bili bez premca, ostvarili smo svih 13 pobjeda i pritom smo izgubili samo jedan set. Poraz u finalu državne završnice jedini je koji je ova momčad doživjela ove sezone. Odigrali smo ukupno 18 utakmica, ostvarili smo odličan rezultat, ali jasno da ostaje žal za naslovom, posebno jer smo imali sve u našim rukama, rekao je učitelj mladih osječkih odbojkaša Zvonimir Bogdanović, koji nije mogao računati na ponajboljeg igrača, Ivan Dugandžića, koji je bio sa suigračima na završnom turniru, ali nije im mogao pomoći. Igrali su: Niko Ambruš, Jakov Šušnjara, Roko Šustek, Dorian Mihin, Martin Bošnjak, Gabriel Šunjo (najbolji srednji bloker prvenstva), Karlo Malčić, Roko Čičak, Krešimir Bohović, Patrik Ljubojević, Patrik Maratović i Petar Stojanović.

U grupi su Mursaši upisali pobjede protiv Siska, Splita (po 3:0) i brodske Marsonije. U polufinalu je nadjačana Rijeka 3:1 (26:24, 19:25, 25:21, 25:19), a u finalu je slavila Mladost 2:3 (25:12, 20:25, 25:23, 16:25, 14:16). Pobjedama u skupini protiv Siska (3:0) i Splita (2:1), polufinale su izborili i Brođani, ali i za njih su kobni u pet setova bili Mladostaši, a potom su istim rezultatom poraženi u borbi za broncu od riječkih vršnjaka.
Nino Benčina
Zvonimir Bogdanović

trener osječkih kadeta

Poraz u finalu državne završnice jedini je koji je ova momčad doživjela ove sezone. Odigrali smo ukupno 18 utakmica, ostvarili smo odličan rezultat, ali jasno da ostaje žal za naslovom, posebno jer smo imali sve u našim rukama.

Najčitanije iz rubrike