Kultura
ANSAMBL KREĆE S PLESNIM KONCERTIMA

LADO će 6. lipnja nastupiti u Novskoj
Objavljeno 1. lipnja, 2023.
Nakon turneje izvođenja uskrsnih koncerata u Hrvatskoj i nastupa u Rimu, Ansambl LADO publici iznova donosi ples, ono po čemu je najpoznatiji. U travnju 2022. godine posjetitelji su uživali u pjevačkom nastupu Ansambla LADO u Crkvi blaženog Alojzija Stepinca, u Novskoj, a 6. lipnja 2023. godine vraćaju se u Novsku te izvode plesni koncert kojim će prezentirati vrhunska glazbena i koreografska ostvarenja.

Plesni koncert Ansambla LADO poznat je po tome da na zavidnoj umjetničkoj razini interpretira odjevnu, glazbenu i plesnu baštinu hrvatskog sela. Svojim plesnim koncertima predstavljaju neke od najpoznatijih točaka iz njihovog bogatog repertoara, dok posebno mjesto zauzimaju interpretacije zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara - zaštićeni tradicijski plesni i glazbeni izričaji.

- Tu su "Ladarke", svojevrsna himna i zaštitni znak Ansambla; "Linđo", dubrovačko-primorska poskočica; "Ej sviraj Pavo - pjesme i plesovi iz Baranje"; "Goranski bal" te neponovljivi "Prigorski plesovi", "Krčki tanac" i "Vrličko kolo" Zvonimira Ljevakovića. Repertoar Ansambla sustavno se i kontinuirano proširuje, tako da će publika u ovom programu moći uživati u novim djelima i izvedbama - "Slavonskom šokačkom kolu", u obradi Karla Mikačića i Alana Kanskog te "Laganom bećarcu iz Brodskog Posavlja", prema zapisu Duška Topića, a u izvedbi Orkestra Ansambla LADO. Osim toga, publika će imati priliku premijerno čuti praizvedbu napjeva "Počelo se protuletje tpirati", u glazbenoj obradi Alana Kanskog - poručuju iz Ansambla LADO.

Vjerujemo da nastup nikoga neće ostaviti ravnodušnim, stoga ne propustite priliku i uživajte u plesnom koncerte Ansambla LADO, 6. lipnja, u Sportskoj dvorani Novska, u 20 sati. Ulaznice za koncert su u prodaji po cijeni od šest eura. Ulaznice možete kupiti u Turističkoj zajednici Grada Novske, na adresi Kralja Tomislava 2, radnim danom od 7 do 15 sati. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKT BARANJA I SLAVONIJA - “ONO ŠTO POVEZUJE”

Književni program o temi hrvatsko-mađarske suradnje

2

53. Varaždinske barokne večeri

3

NOVE BESPLATNE E-KNJIGE SUVREMENIH HRVATSKIH SPISATELJICA

Premašena brojka od 200 naslova