Sport
MARIN MIKULIĆ OPET POBIJEDIO U FNC-U

Nisam baš zadovoljan, ali ne mogu reći da mi ne prijaju pobjede
Objavljeno 31. svibnja, 2023.
Marin Mikulić ostvario je četvrtu pobjedu u sklopu FNC-a, jedne od najvećih MMA promocija u jugoistočnoj Europi. Osječanin, član Training Academy, imao je čast otvoriti priredbu FNC 11 koji je u nedjelju navečer održana u Areni Zagreb, a u kojoj su gledatelji mogli vidjeti devet spektakularnih borbi. Suparnik Mikuliću bio je 12 godina stariji Stanislav Krofak. Premda je neiskusniji, a svakako je problem bila i suparnikov "kontra gard", Mikulić je ipak slovio za blagog favorita. Tu ulogu je opravdao, premda nije bilo lagano. Mikulić je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, čime je zadržao stopostotni učinak nakon pobjeda u Osijeku, Sisku i Karlovcu, a borba protiv Zagrepčanina Krofaka bila je pred najvećim auditorijem.

- Ovo je razlog zbog čega se počinješ baviti ovim sportom i što sanjaš. Neopisiv je doživljaj boriti se u Areni. Da mi je netko rekao da će se ovo događati prije pet godina, rekao bih mu da je lud - rekao je Mikulić koji je u Areni imao potporu svojih prijatelja i rođaka. Stigla je njegova ekipa iz Retfale.

Osječki MMA borac priznat će kako njegove "performance" nisu bile na najvišoj razini.

- Iznenadio me od početka s čvrstinom. Probao sam na pripremama, posebno sam drilao koljeno jer sam očekivao da bi me mogao rušiti, ali nisam znao to učiniti, pa sam se adaptirao kroz borbu. U stojci sam pretpostavio da ću dominirati kako sam dominirao, ali, bez lažne skromnosti, svakom pobjedom ne mogu biti najsretniji ako nisam pokazao najviše što znam. Kao što nije svaki poraz težak zato što neke naučene tehnike mogu bolje izgledati čak i kada izgubiš. Nije svaka pobjeda dobra, kao što nije svaki poraz loš, ali ne mogu reći da mi ne prija kada dobijem pehar u ruke, ili kada mi sudac digne ruku - pričao je poslije meča za RTL Marin Mikulić, koji je zahvalio svojim trenerima Saši Milinkoviću, Ivici Tadijanovu i Luki Juriću, s kojima je na društvenim mrežama podijelio sliku uz pjesmu Massima Savića "Imam mali krug velikih ljudi". I brat umjetničkog imena Massimo Savage, naravno, bio je uz brata i sve emotivno proživio. Uslijedit će razdoblje kada će mlađi Marin podržati starijeg brata na trap-rap festivalu koji će se 2. i 3. lipnja održati u dvorištu Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. K.Lacković
Nije baš svaka pobjeda dobra, kao što nije ni svaki poraz loš

Možda ste propustili...

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

Najčitanije iz rubrike