Sport
SUPERSPORT DRUGA HRVATSKA LIGA

Zrinski nabrijan za veliku nedjelju u Čepinu, sprema proslavu naslova prvaka
Objavljeno 31. svibnja, 2023.

Čeka nas završnica sezone kakva se samo mogla poželjeti. Predstojećeg vikenda je vrhunac, ali nakon 90 i nešto minuta slijedi i rasplet i završetak, jer na rasporedu je posljednje kolo SuperSport Druge hrvatske nogometne lige. Prvaka će odlučiti nedjeljna utakmica (od 17.30 sati) pokraj čepinske Uljare u kojoj lider Zrinski iz Jurjevca dočekuje drugoplasirano Sesvete. Razlika između prvog i drugog je samo bod, gosti moraju jurišati na pobjedu, dok Jurjevčanima za obranu prvog mjesta odgovara i remi.



Zrinski ove sezone domaće utakmice igra pokraj Uljare, već se udomaćio u Čepinu u kojem je nedjelja veliki dan. To mjesto slavi svetkovinu Presvetog Trojstva i Dan općine Čepin, a u redovima Zrinskog vjeruju kako će se i oni uklopiti u slavlje te zajedno sa svojim navijačima proslaviti naslov drugoligaškog prvaka. U Jurjevcu ne kriju kako im je cilj prvo mjesto te plasman u viši rang, a za to moraju pobijediti najvećeg konkurenta Sesvete, koji već deset utakmica ne zna za poraz. Posljednji put u prvenstvu izgubili su sredinom ožujka, minimalno na gostovanju u Opatiji. Sesvećani su u odličnoj formi, ali u ništa lošijoj nije ni Zrinski koji suparnicima ne isporučuje po četiri-pet komada po utakmici, ali i minimalne pobjede bile su dovoljne da zasjednu na vrh na kojem žele i završiti sezonu.

- Sad je sve na nama, igramo, pod navodnicima, kod kuće, ali Čepin je naš dom i već smo se navikli na taj teren. Želimo pobjedu i plasman u viši rang bez dodatne muke, odnosno kvalifikacija. Zapravo, mi o kvalifikacijama niti ne razmišljamo - kaže trener Zrinskog Antun Labak.

Prvo mjesto u SuperSport Drugoj ligi nosi izravan plasman među prvoligaše, dok će drugoplasirana momčad igrati kvalifikacije za viši rang. Prvak i kvalifikant sigurno će biti Zrinski i Sesvete, samo je pitanje tko će nakon nedjeljne utakmice na odmor, a tko u pripreme za kvalifikacije. Jurjevčani su "našpanovani", želja za pobjedom je enormna, pred njima je možda i najvažnijih 90 i nešto minuta ove sezone.

- Imamo dobru momčad, klub je odlično posložen, oni koji ga vode omogućili su nam izvrsne uvjete, želimo im vratiti, naravno, i našim navijačima, na najbolji mogući način. Nismo slučajno na vrhu, a to u ovoj utakmici trebamo i potvrditi. Predstojeća utakmica je kruna sezone i želimo je završiti pobjedom nad Sesvetama i promocijom u SuperSport Prvu ligu - dodaje Labak, čija je momčad prošli vikend u slavonskom obračunu pobijedila na Gradskom stadionu domaće Belišćane s 3:1. Iako je iz redova "crvenih" bilo nekih povika na sudačke odluke, Zrinski je bio bolja momčad od Belišća i zasluženo je na konto stavio sva tri boda te veliku nedjelju čeka kao prvoplasirana momčad lige.

U nedjelju će se ispred čepinskog igrališta vrtjeti kirvajski vrtuljak, a na travnjaku se Zrinski nada zavrtjeti Sesvete i poslati ga u kvalifikacije.

- Nisam znao da je u Čepinu svetkovina i Dan općine, bilo bi lijepo kad bismo pobjedom čestitali našem domaćinu i uklopili se u to slavlje - zaključio je Labak.

Ivana Liović
 
Rezultati 29. kola SuperSport Druge lige
Grobničan - Dugo Selo 3:3, Jadran Poreč - Zagorec Krapina 1:1, Trnje - Osijek II 4:1, Mladost Ždralovi - Hrvace 6:4, Sesvete - Bjelovar 3:0, Belišće - Zrinski Jurjevac 1:3, Opatija - Međimurje 5:3 i Marsonia - Jadran Luka Ploče 1:0.

U posljednjem, 30. kolu, sastaju se: Dugo Selo - Marsonia, Jadran LP - Opatija, Međimurje - Belišće, Zrinski Jurjevac - Sesvete, Bjelovar - Mladost Ždralovi, Hrvace - Trnje, Jadran Poreč - Osijek II i Zagorec Krapina - Grobničan.

Važna pobjeda Marsonije, ali još ništa nije riješeno
Unatoč domaćem porazu od Zrinskog, nogometaši Belišća mirno dočekuju kraj prvenstva. Nakon mnogih problema u proljetnom dijelu prvenstva te odlaska s kormila dugogodišnjeg trenera Davora Rupnika, Belišćani su se pod paskom Dine Gavrića stabilizirali i počeli pobjeđivati te su davno riješili sve brige oko ostanka. U posljednjem kolu predstoji im samo odraditi susret kod posljednjeg Međimurja. Sudbina Osijek II također je odavno zapečaćena, ta momčad se na kraju sezone raspušta, a kad je već tako Kurtovićevi izabranici u završnici nisu imali ni motiva ni prevelikog elana, nižu poraz za porazom i iza njih na tablici su samo Međimurci. No zato su u grčevitoj borbi za ostanak Brođani. Trenutačno su na 12. mjestu ukupnog poretka, ta pozicija jamči ostanak, ali moraju je potvrditi na teškom gostovanju u Dugom Selu. Marsonia je sjajan posao napravila u vikendu za nama, kada je na svom travnjaku pobijedila Jadran Luku Ploče s 1:0 i na taj način se malo odmaknula od 14. pozicije koja vodi u doigravanje za ostanak u ligi. Međutim, još ništa nije sigurno i pred klubom iz Slavonskog Broda je vrlo važnih 90 minuta.

Možda ste propustili...

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

Najčitanije iz rubrike