Osijek
CHEF ALILOVIĆ OTVORIO BISTRO U SUNČANOJ

Fusion bistrou LULU: Svjetski s lokalnim i osobnim štihom
Objavljeno 31. svibnja, 2023.
Osječka je gastronomska scena u ponedjeljak dobila mjesto koje će uvelike obogatiti restoransku ponudu u gradu. Riječ je o fusion bistrou LULU, koji je u Sunčanoj ulici otvorio chef Marko Alilović. Marka smo nedavno predstavili u našem listu u priči o njegovom povratku u rodni grad, gdje je odlučio realizirati dugogodišnju želju za otvaranjem vlastitog restorana, nakon što je posljednih 20 godina brusio zanat ne samo u najboljim hrvatskim restoranima, poput paškog Boškinca ili zagrebačkog Timea, gdje je bio i šef kuhinje, nego i diljem svijeta, od školovanja u Londonu u poznatoj francuskoj kulinarskoj školi Le Cordon Bleu, gdje je stekao master diplomu, do stažiranja u hotelu Shangri-La u Jakarti.


Svu je svoju strast prema kuhinji ovaj chef pretočio u fusion bistro, okupivši jednako entuzijastičan tim kuhara i konobara koji gostima nude jela koja se baziraju na više kuhinja i kuharskih tehnika, s potpisom Marka i njegove ekipe, poput popularne guste japanske juhe ramen s mesom crne slavonske svinje. Na meniju, koji će se mijenjati ovisno o sezonalnosti namirnica i inspiraciji kuharskog tima, nalaze se japanski yakitori ražnjići, zeleni curry, pad thai i brojna druga jela azijske kuhinje s domaćim pečatom, a u ponudi su i bezglutenska jela i jela za vegane.


Odaziv gostiju, otkrio nam je Marko, prvoga dana bio je fantastičan te je stigao kao potvrda da je ovakvo mjesto definitivno nedostajalo u gradu na Dravi.

- Želio bih zahvaliti svim našim gostima koji su nam ukazali povjerenje, kao i našim prijateljima i obitelji koji su nam sve vrijeme bili velika podrška i motivacija - poručio je Marko Alilović. R.I.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana