Crna kronika
SVI SU PRIJAVLJENI

Marihuanu policija pronašla kod više mladih u Slavoniji
Objavljeno 31. svibnja, 2023.
Policija je u Brodsko-posavskoj županiji te u Vinkovcima oduzela marihuanu i amfetamine

Policija je proteklih dana u Slavoniji kod više mlađih osoba pronašla veću količinu droge, prednjačili su marihuana i amfetamini. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske, u petak, u 11.30 sati, na autocesti A3 u Lužanima, policajci mobilne jedinice Policijske uprave vukovarsko-srijemske zaustavili su automobil osječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnjak. Prilikom kontrole, policajci su od 23-godišnjeg putnika koji se nalazio u automobilu, oduzeli 43,44 grama marihuane i 5,86 grama amfetamina.



Daljnji rad preuzeli su policajci PU brodsko-posavske, koji protiv 23-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge, dok su 24-godišnjem vozaču uručili prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je, uz naredbu o određivanju mjere opreza, privremeno oduzeta vozačka dozvola. Mladi se vozač, naime, odbio podvrgnuti ispitivanju radi utvrđivanja prisutnosti alkohola, droga ili lijekova u organizmu. To mu nije bio dobar potez prije suočavanja s prekršajnim sucem, jer je odbijanje alkotestiranja otegotna okolnost.

Nadalje, na području općine Gornja Vrba, istoga dana, u 17.15 sati, isti policajci su kontrolirali drugog 24-godišnjaka, kojom prilikom su oduzeli tri grama marihuane. Mladić je prekršajno prijavljen Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Operativci Odjela za droge PU brodsko-posavske imali su posla i u Novoj Gradiški. Obavljajući zadaće sprječavanja zlouporabe droga, policajci su u petak, u 21.40 sati, u Novoj Gradiški, na Trgu kralja Tomislava, kontrolirali 18-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz kriminaliteta droga. Nad osumnjičenim je provedeno kriminalističko istraživanje u sklopu kojega je oduzeto 9,9 grama amfetamina, 152,8 grama marihuane i 37 tableta ecstazyja (droga MDMA) te je potvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Policijski službenici protiv 18-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Milan Bugarić
MALOLJETNICI UHVAĆENI S “TRAVOM”
U petak, u blizini stadiona Cibalije u Vinkovcima, policajci su prekršajno prijavili četiri osobe, dok je jedna dobila i kaznenu prijavu. Oko 21 sat policajci su kod 21-godišnjaka pronašli 3,71 gram marihuane, koja mu je oduzeta. Iste noći, oko 22.20 sati, zatečena su dva maloljetnika u posjedu manje količine marihuane, a policajci su ubrzo pronašli i 18-godišnjakinju koja im je dala tu drogu, Kod djevojke je pronađeno još 5,66 grama marihuane. Svima je uručena obavijest o počinjenu prekršaja, a 18-godišnjakinji je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena i kaznena prijava zbog sumnje da je počinila kazneno djelo “omogućavanje trošenja droga”.

Možda ste propustili...

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

Najčitanije iz rubrike