Crna kronika
VIŠAK PROMILA U ORGANIZMU

Pijani su skrivili sudare na cesti
Objavljeno 31. svibnja, 2023.
Uz brzinu i nepažnju vozača veliki broj prometnih nesreća prouzročuju pijani vozači. Nažalost, takvih je nesreće bilo dosta u posljednjih nekoliko dana u Slavoniji i Baranji. Jedna takva, srećom, bez težih posljedica, zbila se u petak, u kasnim večernjim satima u Osijeku, a skrivi su je pijani vozač električnog romobila. Kako priopćava Policijska uprava osječko-baranjska, oko 23.10 sati, u Reisnerovoj ulici dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač električnog romobila, 23-godišnjak iz Osijeka, zbog nepropisnog skretanja udario je u automobil. Obavljenim alkotestiranjem vozaču romobila utvrđena je prisutnost od 2,03 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju obližnje policijske zgrade do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Nakon triježnjenja saznao je kako je za prekršaj koji se skrivio predviđena novčana kazna u iznosu od 350 eura.

Inače, od petka do nedjelje, u nadzoru prometa evidentirano je 28 vozača (18 vozača automobila, sedam vozača bicikla, dva vozača motocikla i jedan vozač električnog romobila), koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća količina alkohola utvrđena je u nedjelju, u 22.25 sati, u Osijeku, kada je tijekom nadzora prometa zaustavljen 32-godišnji biciklist iz Osijeka. U krvi je imao 2,39 promila alkohola.

Pripito stanje vozača automobila bio je jedan od uzroka prometne nesreće koja se dogodila u Starom Petrovom Selu. Kako doznajemo iz PU brodsko-posavske, u nedjelju, oko 21 sat, 29-godišnjak je upravljajući automobilom, zbog neprilagođavanja brzine osobinama i stanju ceste te vidljivosti i preglednosti, prednjim dijelom auta udario u bicikl koji se kretao ispred (nije bio propisno osvijetljen i bez reflektirajućeg prsluka), a kojim je upravljao 59-godišnjak. Biciklist je od jačine udara odbačen u kanal te je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Vozač auta u krvi je imao koncentraciju alkohola od 0,69 promila te protiv njega policijski službenici podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog izazivanja prometne nesreće. M.Bugarić
Možda ste propustili...

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

ČEKA SE NALAZ OBDUKCIJE

Ukrajinac ubijen, još ne znaju kako

NA PODRUČJU SUNJE, SISKA I GLINE

Pet krijumčara u rukama policije

Najčitanije iz rubrike