Novosti
MINISTAR HRVATSKIH BRANITELJA

Medved: Zajedništvo iskazano u Domovinskom ratu trebamo i danas
Objavljeno 29. svibnja, 2023.

ZAGREB - Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved čestitao je u ponedjeljak Dan državnosti, poručivši da zajedništvo i domoljublje iskazano u Domovinskom ratu trebamo i danas, kako bi na temeljima slavne prošlosti gradili bolju budućnost.

"U mislima na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, njihovim obiteljima, hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata te svim našim državljanima i Hrvatima izvan domovine čestitam Dan državnosti. Našoj generaciji pripala je povijesna uloga ostvarenja stoljetnoga sna o slobodnoj i samostalnoj hrvatskoj državi", stoji u čestitki.

S ponosom se prisjećamo naše pobjede u Domovinskom ratu, vječno zahvalni svim žrtvama za našu slobodu i neovisnost. Naše vjekovne težnje ostvarili smo u zajedništvu hrvatskoga naroda, ujedinjene domovinske i iseljene Hrvatske. To zajedništvo i domoljublje, poručio je, trebamo i danas kako bi na temeljima slavne prošlosti gradili bolju budućnost Lijepe naše.

"Izvjesimo naše zastave i proslavimo Dan državnosti, u spomen na sve naše žrtve i u slavu svima koji su izvojevali našu pobjedu, do koje nas je predvodio naš prvi predsjednik  Franjo Tuđman, čijih se povijesnih riječi i danas sjećamo: Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što", kaže Medved.

(Hina)

Možda ste propustili...

HRVATSKA BANKA ZA OBNOVU I RAZVOJ I EUROPSKA INVESTICIJSKA BANKA

Zajam za javni sektor i poduzeća

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREMIJER: PROSVJEDNIKE NE VODI POLJOPRIVREDNIK

Poruka iz Semeljaca: Selu štete prosvjedi, trebate vidjeti kojom se brzinom kuga širi

2

ROBERT JANKOVICS NAJAVIO JE KANDIDATURU ZA JOŠ JEDAN SABORSKI MANDAT

Projekti u Baranji: Niz važnih investicija u suradnji s Mađarskom

3

SVAKA ŠESTA OSOBA ŽIVI S NEKIM OBLIKOM INVALIDITETA

Osobe s invaliditetom posao traže više od dvije godine, uz diskriminaciju