Sport
SRETAN ZAVRŠETAK

Bilo je muke, ali cilj je ostvaren - ostanak u ligi
Objavljeno 29. svibnja, 2023.
BSK u Sigetu igrao očajno, pa je trener izgubio živce i zagalamio i to je očito trgnulo momčad

Momčad BSK-a naučila se već na život na dnu tablice i dobro zna kako s njega pobjeći. Otkako su u drugom rangu hrvatskog nogometa, Bjelobrđani stalno plešu na nekom rubu (osim onog prvenstva usred korone), ali kad je gusto, uvijek izvuku neki as iz rukava i u tom svom plesu nikad nisu napravili korak prema dolje. Uz dosta muke i teškoća BSK se i ove sezone održao u drugoligaškom rangu hrvatskog nogometa, odnosno u SuperSport Prvoj ligi. Kad je riječ o ispadanju, jednostavno, protiv BSK-a se ne treba kladiti.



Ova je sezona svojevrsni déjà-vu, BSK je ponovno bio u problemima, borio se na dnu poretka, onda u završnici prvenstva nanizao važne pobjede te izbjegao pretposljednje mjesto na tablici, koje vodi u kvalifikacije za ostanak. Bjelobrđani su slavili i u ovom, 32. kolu SuperSport Prve lige u Sigetu protiv Hrvatskog dragovoljca (0:2). Nakon što je BSK odradio svoj dio posla, Kustošija je dan poslije izgubila u Dugopolju i sve je postalo kristalno jasno. Otprije se zna da Rudeš ide u viši rang, da Hrvatski dragovoljac ispada, koji je tako u tri sezone od elitnog došao do trećeg ranga hrvatskog nogometa, a Kustošija ide u kvalifikacije za ostanak.

- Nije bilo lako, ali uspjeli smo - kazao je trener bjelobrdskih nogometaša Denis Krstanović nakon pobjede nad Hrvatskim dragovoljcem.

Nije bilo lako, niti je BSK igrao dobro u Sigetu, posebice u prvom poluvremenu, ali tko pita za način na koji se došlo do pobjede kad je cilj ostvaren.

- Željeli smo u Sigetu sva tri boda i uzeli smo ih. Nismo odigrali dobru utakmicu, Hrvatski dragovoljac nas je u prvom poluvremenu nadigrao, bio je bolji, ali takvog smo i očekivali, opuštenog i razigranog. Mi nismo napravili baš ništa što smo se dogovorili - dodaje Krstanović, koji nakon očajne igre u prvom dijelu nije krio frustraciju, pa je u svlačionici "letjelo perje". Trener je podigao glas, bilo je vike i teških riječi, ali je taj "razgovor" urodio plodom, jer u ranoj fazi drugog poluvremena Tokich i Plazonja pogodili su mrežu "dragovoljaca" i na taj način BSK-u donijeli super važnu pobjedu.

Prvenstvo u SuperSport Prvoj ligi završava sljedećeg vikenda, BSK će kod kuće dočekati Dugopolje, a domaćini mogu igrati potpuno opušteno, za svoj i gušt svojih navijača, jer najvažnije je ostvareno - ostanak u SuperSport Prvoj ligi. Iza Bjelobrđana je teška sezona, pamtit će se izbacivanje Rijeke iz Kupa Hrvatske i tri uzastopne pobjede u završnici prvenstva (Kustošija, Orijent, Hrvatski dragovoljac) kojima su riješene sve brige oko ostanka. Pamtit će se i odlasci igrača u razvikanije sredine, a ovoga ljeta bit će ih još.

Ivana Liović
 
 
Rezultati 32. kola SuperSport Prve lige
Hrvatski dragovoljac - BSK 0:2, Vukovar 1991 - Orijent 2:0, Dubrava Tim kabel - Croatia 1:0, Dugopolje - Kustošija 2:0 i Cibalia - Rudeš 1:1. Kasnije u nedjelju igrao se susret Solin - Jarun.

Rudeš u Vinkovcima potvrdio prvo mjesto
Derbi 32. etape SuperSport Prve lige igrao se u nedjelju u Vinkovcima, a to je ujedno bio posljednji domaći susret Cibalije u ovoj, za nju vrlo turbulentnoj, sezoni. Cibalia se nije uspjela oprostiti pobjedom, s Rudešom je odigrala neriješeno 1:1. Ujedno, Vinkovčani nisu uspjeli pomoći susjedu iz Vukovara da uoči posljednjeg prvenstvenog kola i susreta s Rudešom dođe na “minus tri” za Zagrepčanima i ipak pokuša napasti naslov prvaka. Da je Rudeš izgubio u Vinkovcima, Vukovar 1991 u posljedjem bi kolu mogao i do titule.

Rudeš je poveo u 40. minuti preko Rešetara, izjednačio je Mihaljević u 45. i tih 1:1 ostalo je do kraja. Treba spomenuti kako je Cibalia veći dio susreta igrala s igračem manje jer je Perić-Komšić u 27. minuti zaradio isključenje nakon što je totalno “pukao” na suca Soču i nakon niza povika zaradio crveni karton.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike