Sport
OPROŠTAJ OD GRADSKOG VRTA

Fotografije koje će svima dugo ostati u sjećanju
Objavljeno 28. svibnja, 2023.
Osjetilo se kako će to biti posebna večer. Pao je rekord u posjećenosti, možda i u posljednjih deset i više godina

Vezani članci

OPROŠTAJ KAKAV JE GRADSKI VRT PO SVEMU ZASLUŽIO

Rastanak NK Osijek od Gradskog vrta imao je sve elemente spektakla

Utakmica u kojoj se NK Osijek oprostio od igranja u Gradskom vrtu ponudila je slike koje će svima dugo ostati u sjećanju. Ne samo zbog onoga što se događalo na samom stadionu, nego i oko njega satima prije utakmice. Osjetilo se kako će to biti posebna večer, atmosferu kakvu smo znali doživljavati u europskim nastupima NK Osijek sada smo nakon dugo vremena osjetili i u HNL-u. Pao je rekord u posjećenosti ne samo ove sezone nego možda i u posljednjih deset i više godina. Jasno, to se odnosi na domaće prvenstvo.

Na samom stadionu emocije su radile 300 na sat. Odzvanjali su taktovi pjesama "Moj Osijek" i "Inati se Slavonijo", a himnu NK Osijek "Grad na Dravi danas slavi" cijeli je stadion zapjevao uz tamburaški sastav Kas. Pala je i poneka suza, jer emocije su doista bile itekako izražene u tim trenutcima. Kohorta se pobrinula za dimnu kulisu utakmice, a kada je utakmica završila, počela je velika bakljada, popraćena i vatrometom. Na kraju, gledatelji su završili na samom travnjaku, gdje su igrače NK Osijek "operušali" do donjeg rublja. Uzimali su se suveniri, stradale su mreže, korner-zastavice, i poneki busen trave.

Gledatelji su se na terenu zadržali dosta dugo nakon utakmice, a kada su s njega otišli, nisu se mogla primijetiti veća oštećenja travnjaka. I dobro je što je tako, jer odlazak Osijeka s Gradskog vrta ne znači njegov kraj, on će postati dom nogometašicama Osijeka, a više prostora će imati i Atletski klub Slavonija Žito.

Uglavnom, doživljaj je bio vrhunski. To znaju svi koji su te večeri bili u Gradskom vrtu, a oni koji nisu, mogu si dio atmosfere dočarati ovom slikovnicom. Ne treba puno pričati, nego gledati slike, jer one doista govore više od tisuću riječi.

Dalibor Keler
Možda ste propustili...

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

Najčitanije iz rubrike