Regija
OLUJNO NEVRIJEME

Vjetar prevrnuo kućicu carine na GP-u Tovarnik
Objavljeno 28. svibnja, 2023.
TOVARNIK - Jako nevrijeme pogodilo je u subotu navečer Vukovarsko-srijemsku županiju, a najveća šteta zabilježena je u Tovarniku, točnije na graničnom prijelazu Tovarnik sa susjednom Srbijom. Jak vjetar i kiša pogodili su Tovarnik oko 18.40, a 20-ak minuta kasnije vjetar je postao olujne jačine. U jednom trenutku na graničnom se prijelazu počela pomicati kontrolna kućica za promet kamiona i drugih teretnih vozila. Ljuljanje tog kontejnera postajalo je sve jače, da bi se čitava konstrukcija odjednom nagnula, pri čemu su pokidane spone kojima je bila pričvršćena za asfalt. Kućica je na kraju pala na bok na trak za prolaz teretnih vozila, što je za ta vozila zatvorilo granični prijelaz na nekoliko sati. Kako doznajemo, carinici i policajci koji koriste kontejner - kontrolnu kućicu, nakon prvog ljuljanja napustili su objekt.

"Kontejner koji koriste policijski i carinski službenici zbog udara vjetra prevrnuo se i pomaknuo, pri čemu nitko nije ozlijeđen. Oštećeni su kontejner i oprema koji su u vlasništvu Ministarstava financija i unutarnjih poslova, a na mjestu događaja proveden je očevid", priopćila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

I u samom naselju Tovarniku zabilježena je manja materijalna šteta, a uglavnom je riječ o razbijenim crjepovima na obiteljskim kućama. M.Bu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike