Sport
NIKO KRANJČAR NA PREDSTAVLJANJU KNJIGE O SVOM OCU:

Pamtit ćemo Gradski vrt jer i Kranjčari su pisali njegovu povijest
Objavljeno 27. svibnja, 2023.
U Osijeku se održava Panonski festival knjige, a u sklopu priredbe u četvrtak poslijepodne održana je osječka promocija knjige "Cico, tak imam te rad", autora Tomislava Dasovića i Mladena Miletića, sportskih novinara Večernjeg lista, o velikanu hrvatskog nogometa, nekadašnjem igraču Dinama i bečkog Rapida, prvom kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije, poslije i izborniku Hrvatske - Zlatku Kranjčaru. Knjigu je, uz jednog od autora Tomislava Dasovića, zamjenika urednika Večernjeg lista Žarka Ivkovića i urednika sportske rubrike Večernjaka Karla Ledinskog, koji je bio i moderator, predstavio i Cicin sin Niko, također poslije uspješni hrvatski nogometni reprezentativac. Kako se Panonski festival knjige održava u dvorani Gradski vrt, u blizini stadiona od kojeg će se generacije osječkih ljubitelja nogometa danas oprostiti, tijekom predstavljanja sin Kranjčar i ostali sudionici prisjetili su se jednog povijesnog događaja na stadionu Gradski vrt u kojem je sudjelovao i Zlatko Cico Kranjčar. Naime, 4. travnja 1982. odigrana je utakmica između Osijeka i Dinama pred 40.000 gledatelja, što će, prema svemu, vječno ostati najveći posjet osječkom stadionu u povijesti. Dinamo je pobijedio sa 2:1, a Cico je bio jedan od strijelaca.

- Mislim da će svim navijačima Osijeka i ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj Gradski vrt ostati u predivnoj uspomeni. Kao i uvijek u životu, vrijeme je da se ide dalje. Siguran sam da će Pampas biti prihvaćen kao novi dom i da će se tamo stvarati povijesne priče - rekao je Niko Kranjčar, koji je u Gradskom vrtu igrao u dresu Dinama, Hajduka, ali i hrvatske reprezentacije.

Uoči Svjetskog prvenstva u Njemačkoj Hrvatska je pod vodstvom njegova oca ugostila Iran. U momčadi su tada osim Nike bili i Stjepan Tomas, današnji trener Osijeka, i Marko Babić, nekadašnji nogometaš Osijeka, koji su također bili na promociji.

- Vežu me uz Gradski vrt uspomene iz djetinjstva. Najveće borbe u pionirskom i kadetskom uzrastu imali smo sa Školom nogometa Osijek. I kasniji derbiji bili su dobri, uvijek dobro posjećeni, atmosfera je bila dobra. Nije mi žao što se Osijek seli na novi stadion, ali ne smijemo zaboraviti Gradski vrt i sve one lijepe trenutke - rekao je Niko Kranjčar. K.Lacković
Niko Kranjčar

bivši nogometaš

- Vežu me uz Gradski vrt uspomene iz djetinjstva. Najveće borbe u pionirskom i kadetskom uzrastu imali smo s Osijekom. I kasniji derbiji bili su dobri, uvijek dobro posjećeni, atmosfera je bila dobra. Nije mi žao što se Osijek seli na novi stadion, ali ne smijemo zaboraviti Gradski vrt i sve one lijepe trenutke.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike