Novosti
DAN HRVATSKE VOJSKE

“Najveća vrijednost HV-a njegovi su pripadnici”
Objavljeno 26. svibnja, 2023.
U vojarni "Josip Jović" u Udbini održana je prezentacija međunarodnih vježbi "Immediate Response 23", "Astral Knight 23" i "Laufer 23". One se provode u sklopu vježbi "Defender 23", u organizaciji zapovjedništava američkih kopnenih i zračnih snaga za Europu i Afriku. Cilj vježbi je razvoj interoperabilnosti i spremnosti saveznika i partnera. Uz pripadnike Hrvatske vojske (HV) u vježbama u Hrvatskoj sudjeluju pripadnici oružanih snaga Albanije, BiH, Crne Gore, Kosova, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i SAD-a, priopćilo je Ministarstvo obrane. "Vaša predanost, profesionalizam i brza prilagodljivost zadaćama još jednom su potvrdili da je moćna i moderna vojska jamac sigurnosti za sve hrvatske građane, posebno u današnje vrijeme znatnih promjena u sigurnosnom okruženju na području Europe", rekao je ministar obrane Mario Banožić. Vježbe su, kazao je, dokazale kontinuirani razvoj interoperabilnosti i vrhunsku spremnost Hrvatske vojske, saveznika i partnera.

U povodu Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske (HKoV) ministar obrane poručio je na svečanosti u Karlovcu da uz goleme iskorake u opremanju vojske najveća vrijednost ostaju pripadnice i pripadnici Hrvatske vojske.

Pripadnicima HKoV-a njihov dan i 32. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske čestitao je Banožić na svečanosti u Vojarni stožernog generala Petra Stipetića, gdje su vojnicima i časnicima uručena promaknuća, pohvale i nagrade. Banožić je pritom najavio realizaciju najvažnijih projekata opremanja i modernizacije HKoV-a sa 67 oklopnih vozila pješaštva Bradley, dodatnih trideset borbenih oklopnih vozila Patria, te opremanjem oklopnih borbenih vozila protuoklopnim vođenim sustavima SPIKE i TOW. Dodao je da je uspješno završen i projekt servisa, modifikacije i prilagodbe samohodnih haubica 155 mm PzH 2000. "Ova vlada, na čelu s Andrejom Plenkovićem, u fokus je stavila snaženje Hrvatske vojske, i to u svim segmentima i u sve tri grane", rekao je Banožić. H
Možda ste propustili...