Osijek
OTVORENA VRATA ZA DAN OŠ FRANJE KREŽME

Program posvećen virtuozu čije ime škola ponosno nosi
Objavljeno 27. svibnja, 2023.
Nizom zanimljivih radionica koje su zajednički osmislili i proveli učenici i nastavnici osječke Osnovne škole Franje Krežme u četvrtak su otvorena vrata škole za roditelje, prijatelje i sve drage goste, koji su na taj način zajedno s njima željeli biti dio svečanog obilježavanja Dana škole. Sviralo se i pjevalo, bilo je bučno, ali i poučno, no ono što je najzanimljivije - svi su u tome uživali.

S obzirom na to da obilježavaju i 160 godina od rođenja osječkog violinista i skladatelja Franje Krežme, čije ime škola u središtu Osijeka ponosno nosi, i cijeli je program bio prilagođen prikazu njegova stvaralaštva i života, vremenu u kojemu je živio i radio, kao i svemu što je ostavio budućim generacijama unatoč iznimno kratkom životu. Zajedno s Kreativnom kulturnom mrežom osmišljen je opsežan projekt obogaćen aktivnostima i koncertima kojima je osnovni cilj bio učiniti vidljivim mladog violinskog virtuoza i skladatelja.

- Svih 16 odjela s ukupno 295 učenika uključeno je u ovaj projekt s raznovrsnim radionicama, kojima se povezala prošlost, sadašnjost i budućnost. Cilj nam je da roditelji vide što i kako njihova djeca rade u školi - kazala je ravnateljica Jadranka Jurić.

T. Prusina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike