Crna kronika
NESREĆA KOD LABINA

Nakon prevrtanja traktora ozlijeđeno 16 maturanata
Objavljeno 26. svibnja, 2023.
Maturanti su bili u traktorskoj prikolici, srećom životno ugroženih nema

Trebala je to bila vesela vožnja od škole u Labinu do uvale Prtlog, a umalo se pretvorila u tragediju po maturante, njih 20-ak. Traktor s prikolicom na kojoj su se nalazili maturanti koji slave Norijadu prevrnuo se u petak oko 10.40 sati na cesti Labin - Prtlog. Ukupno je ozlijeđeno 16 maturanata. Dvoje je prevezenu u riječki KBC, dok je 14-toro maturanata završilo na liječničkoj opservaciji u pulskoj bolnici. Srećom, nitko nije životno ugrožen.



Riječ je o skupini maturanata Srednje škole Mate Blažina iz Labina koji su nakon proslave posljednjeg dana škole iz Labina tradicionalno krenuli na proslavu u Prtlog te je u jednom trenutku na jednoj nizbrdici došlo do slijetanja, a time i prevrtanja prikolice. Kako neslužbeno doznajemo, na nizbrdici je došlo do otkazivanja na traktoru, nakon čega je poljoprivredno vozilo, zajedno sa prikolicom u kojoj su se nalazili maturanti, sjetjelo sa ceste i prevrnulo se. Ubrzo je na mjesto nesreće pristiglo pet vozila hitne pomoći, čiji su djelatnici odmah pohitali u pomoć ozlijeđenim maturantima.

Prema riječima ravnateljice Opće Bolnice Pula, dr.sc.Irene Hrstić, nitko od nitko od 14 unesrećenih u ovom trenutku nije životno ugrožen, i po obradi koja je učinjena, ne bi trebalo drugačije biti.

- Sva su djeca u dobi od 17 do 19 godina, 11 djevojaka i tri mladića. Od tih 14, troje je teže ozlijeđeno, i dvoje će morati biti kirurški obrađeno. Niti jedno dijete nema ozlijede glave, te nema poremećaja svijesti. Uglavnom se radi o natuknućima, dok jedno dijete treba na operaciju zbog prijeloma ruke i gležnja. Jedno je dijete nakon inicijalne obrade, već otpušteno kući. Trenutno nema najave da će doći još djece, te se po svemu sudeći radi o 14 ozlijeđenih, rekla je dr.sc.Hrstić.

Načelnik županijskog stožera civilne zaštite Dino Kozlevac potvrdio je da prema prvim informacijama, srećom, nitko nije ozbiljno ozlijeđen, te da su policija, vatrogasci, liječničke službe te brojni građani, brzo reagirali. Na mjesto nesreće došao je i istarski župan Boris Miletić.

- Tanka je nit između zabave i tragedije i zato oprez nije nikad na odmet. U ovom slučaju izbjegnuta je velika tragedija te se ovom prilikom zahvaljujem svim službama na terenu koje su promptno intervenirale. Ponavljam, srećom nitko nije teže stradao, a ozlijeđenim maturantima želim što brži oporavak, izjavio je istarski župan Boris Miletić.

Očevid na mjestu prometne nesreće obavili su operativci Policijske postaje istarske, a za vrijeme očevida promet cestom između Labina i Prtloga bila je zatvorena za sav promet. Nakon dovršetka očevida znati će se hoć li protiv vozača traktora biti podnesena odgovarajuća prijava.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike