Magazin
IZ KINE INA STAŠEVIĆ: PREZENTACIJA NAŠIH NOVINA U CHINA DAILY-JU

Glas Slavonije predstavljen u Pekingu
Objavljeno 27. svibnja, 2023.

Vezani članci

S INOM NA KAVI - U PEKINGU: O RAZVOJU I ZDRAVLJU...

Zajednički promicati globalni razvoj do nove faze ravnoteže, koordinacije i uključenosti

U cilju poboljšanja povezanosti, mogućeg zajedničkog djelovanja i ostvarenja većeg osjećaja svrhe, pred tridesetoro urednika i zaposlenika novina China Daily održala sam predavanje na inicijativu gospođe He Na, izvršne direktorice Odjela za sadržaje i rad novih društvenih medija. Novine China Daily jedne su od svjetski najvećih relevantnih medija koje objavljuju na engleskom jeziku.



Veliko je zadovoljstvo bilo sastati se s timom China Dailyja, osobito stoga što znam da je njihova prisutnost postigla određeni uspjeh na globalnoj razini, novine su to koje imaju međunarodni utjecaj i veliku ulogu u oblikovanju informacija. Širenje njihove prisutnosti u našim medijima dale bi Pekingu i Hrvatskoj mogućnost za obostrano širenje službenih stajališta i aktualnosti u zemlji.


Moj jednosatni jutarnji govor o našim novinama Glasu Slavonije, vrijednostima i ljepotama naše zemlje, kao i odgovori na brojna pitanja, bio je uvod u jutarnju sesiju koja je usredotočena na dijeljenje relevantnih činjenica s čitalačkom publikom čije informacije imaju velike implikacije na sadašnjost i budućnost, šireći točne, dosljedne i kvalitetne informacije.


Bila je velika čast i prava sreća da kao predstavnik "malih" novina, malih u svjetskim razmjerima, jer mi smo mala zemlja, prezentiram stoljetnu tradiciju Glasa Slavonije i doprinos njezinog subotnjeg priloga Magazin u analizi i prezentiranju aktualnih domaćih i stranih tema pred svjetskim medijskim divom kakav novine China Daily uistinu jesu. Zanimanje nazočnih kroz pitanja koja su postavljali dalo je mogućnost iznošenja dodatnih činjenica o našim novinama te Hrvatskoj i njezinim ljudima općenito. Sve u svemu, Glas Slavonije u Pekingu, u Kini, prezentiran u okviru globalno utjecajne medijske korporacije China Daily, doista je događaj za pamćenje! (I.St.)
Možda ste propustili...

MATEJ HITTNER PREDSJEDNIK CENTRAZA JAVNE POLITIKE I EKONOMSKE ANALIZE (CEA)

Treba se čuvati prizemnog populizma

NOVI HRVATSKI PARK PRIRODE: IVANŠČICA I SUSJEDSTVO - PETICA U ZNAKU BROJA TRINAEST

Čuda se ne događaju u suprotnosti s prirodom

Najčitanije iz rubrike