Osijek
GASTRONOMSKA TRADICIJA U HRASTINU

Čobanac iz čak 30 kotlića poslužen svim posjetiteljima
Objavljeno 25. svibnja, 2023.
Uz sklopu višednevnog obilježavanja Dana Općine Vladislavci održano je i tradicionalno natjecanje u kuhanju čobanca u Hrastinu. Bila je to gotovo cjelodnevna zabava, plesalo se, pjevalo - i dobro jelo.

Čobanijadu je organizirala Općina Vladislavci s udrugama osiguravši sve potrebno za ovako veliku manifestaciju, a na koju su neki došli i izdaleka, znajući da je dobar provod zajamčen. U provedbi ove čobanijade sudjelovala je Udruga mladih Hrastin.

- Bilo je lijepo zaplesati, veseliti se i zabaviti i ove godine na natjecanju u kuhanju čobanca. Prijavilo se više ekipa u odnosu na sve godine do sada. Čestitamo svim kuharima koji su skuhali ukupno 30 kotlića čobanca. Svima koji su nas posjetili posluženo je jelo. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji i vjerujem da smo se svi dobro zabavili - kaže općinski načelnik Marjan Tomas.

I ovaj put Čobanijada nije prošla bez nagrađivanja najuspješnijih kuhara. Tri su najbolje skuhana čobanca i nagrađena, a za procjenu kvalitete bila je zadužena stručna komisija.

No, najbolja komisija bili su posjetitelji koji su se okupili ispod šatora ispod kojeg ih se gotovo do duboko u noć nije moglo nagovoriti da odu. Za odlično raspoloženje pobrinuli su se tamburaši. D. Pejić
Možda ste propustili...

DAN GRADSKE ČETVRTI TVRĐA I CRKVENI GOD SV. MIHAELA, ARKANĐELA

Program četiri dana na više mjesta

KAJAK KANU KLUB ALJMAŠ

Velika aljmaška fišijada u subotu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NORDIJSKO ŠETANJE U SKLOPU OBILJEŽAVANJA DANA STARIJIH

Vulin: Umirovljenici imaju podršku Grada, koji im želi omogućiti aktivno življenje

2

TRADICIONALNA REGATA MNK-A DRAVA

Od Osijeka do Aljmaša u sjećanje na poginule

3

PUTNICA: LADA BUZUK BARTOWSKI, ODREDIŠTE: KAMBODŽA

Zemlja siromašnih ljudi i beskrajne ljepote, iz koje poneseš duhovnu prtljagu