Crna kronika
NEPOPRAVLJIVI OSJEČANIN

On se sudara iako ima zabranu vožnje
Objavljeno 26. svibnja, 2023.
Novi dan, novi pijani vozači na cestama Slavonije i Baranje. Iako su kazne u tisućama eura, to vozače koji imaju viška maligana u krvi ne sprječava da pijani sjednu za upravljač, i tako postanu opasnost ne samo za sebe nego i za ostale sudionike u prometu. Alkohol je krivac i za dvije nesreće koje su se dogodile u srijedu, u Osijeku i Slavonskom Brodu.

Kako priopćava Policijska uprava osječko-baranjska, u Osijeku se u srijedu oko 23:05 dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Naime, 34-godišnjak iz Osijeka upravljao je automobilom iako je imao zabranu upravljanja vozilima B-kategorije i zbog nepropisne vožnje unatrag udario je u parkirano vozilo. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je količina alkohola u krvi od 1,68 promila, pa je odvezen na triježnjenje. Za navedene prekršaje predviđena je novčana kazna do 5560 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju do 12 mjeseci i upis 12 negativnih bodova. Treba napomenuti kako će mu nova zabrana vožnje biti aktivirana tek kada "odsluži" staru. I tad će automatski ostati bez dozvole zbog 12 negativnih bodova.

Pijana nesreća zabilježena je i u Slavonskom Brodu. Tamošnji su policajci oko 16 sati zaprimili dojavu da se dogodila prometna na križanju ulica Matije Gupca i Đure Pilara. Očevidom je utvrđeno da je 38-godišnjak upravljao teretnim automobilom pod utjecajem alkohola (1,69 promila), ne koristeći se sigurnosnim pojasom. Vozač je nesreću izazvao tako što je prilikom skretanja u Ulicu Đure Pilara izgubio nadzor nad vozilom, nakon čega je sletio na nogostup, udarivši u rasvjetni stup. I taj se vozač morao trijezniti.

Najveća količina alkohola evidentirana je u 22:12 u Viljevu kod Donjeg Miholjca, kada je u nadzoru prometa zatečen 45-godišnjak iz Creta Viljevskog, koji je upravljao automobilom. Alkotestiranjem utvrđena mu je količina od 1,79 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna do 2650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B-kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova.

M.Bugarić
Možda ste propustili...

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

Najčitanije iz rubrike