Sport
USPOMENE NAVIJAČA: GRGUR VASILJ - GRGA

Moj sin Antun ne može dočekati subotu
Objavljeno 26. svibnja, 2023.

Vezani članci

USPOMENE NAVIJAČA: DOMAGOJ KOVAČIĆ - DODO

Zbog Šukerovih golova znali su boljeti bubrezi

USPOMENE NAVIJAČA: IVICA POLIH - ITA

Gradski vrt je moja ljubav za sva vremena

Grgur Vasilj generacija je navijača Osijeka "stasala" u HNL-u. Na Gradski vrt počeo ga je dovoditi otac Ivica, u sportskim gradskim krugovima poznatiji pod nadimkom Vaso.



Najstariji od trojice "Vasinih" sinova prisjetio se jednoga događaja u Gradskom vrtu, koji nije imao veze s NK-om Osijek.

- Tata me vodio na TV show "Sedma noć" u Gradskom vrtu. Bio sam na zapadu gore i sjećam se punog stadiona premda je to još bilo vrijeme kada je okolina grada bila okupirana.

Zaigrao je Grgur i u Gradskom vrtu, ali na pomoćnom igralištu, u, kako kaže, najdražem dresu poslije onog bijelo-plavog Osijekovog.

- Trenirao sam nogomet u Olimpiji. Izgubili smo finale kadetskog kupa na jedanaesterce.

Četiri je godine bio predsjednik Udruge Kohorta. Na gostovanja je samostalno počeo ići 2004. godine.

- Uvijek ću se smatrati dijelom Kohorte, ali nisam više u jezgri grupe jer ne idem redovito na gostovanja. Dečki koji sada vode Kohortu imaju moju podršku. Čast mi je što sam tribinu i navijačke pustolovine dijelio sa starom gardom Kohorte, pokojnim Žižom, Babilonom, Fritzom, Itom, Lukendom, Otrovom, Fikom s Bosutskog, Berom, pokojnim Strikanom, Škovom…

Godinama je dolazio na utakmice s istom ekipom "kohortaša" iz Donjeg grada, koji su mu i danas bliski prijatelji. Kroz glavu mu lete trenuci koje je proživio u Gradskom vrtu. I lijepi, veseli, ali i onih tužni.

- Sjećam se Vitaićeva gola Hajduku pred kraj susreta. Pa Smojina gola Rijeci za 20. rođendan Kohorte. Pobjede nad Cibalijom u polufinalu Kupa 3:0, Grezdina gola Hajduku. Nekako najsretniji trenuci su ipak bili protiv Hrvatskog dragovoljca i PSV-a. Što se tiče razočaranja, padaju mi na pamet dva promašena penala. Jedan nije bio u Gradskom vrtu, onaj Lukačevićev u finalu Kupa protiv Dinama i Barišićev protiv Austrije Beč. Meni je u sjećanju ostala utakmica početkom 2000-ih i prekid s Dinamom. Rijetko se taj događaj spominje. Smatram jednom od najboljih navijačkih atmosfera. Na rođendan Kohorte, nakon utakmice s Istrom 2017. godine, ugašeni su reflektori. Taj video često puštam sinu. Energija te sezone i ta utakmica bile su nešto posebno.

Krenula je na Gradski vrt i sljedeća generacija Vasiljevih. Nastavit će na Pampasu.

- Veselim se selidbi na Pampas. Lokacija je odlična, a mislim da će i Kohorta tamo moći ispuniti svoj potencijal. Moj Antun nedavno je napunio tri godine, lud je za Osijekom. Zna sve pjesme, ima sve dresove i majice, zna sve igrače, sve što odjene, mora biti bijelo-plavo. Nedavno je imao rođendan, torta je morala biti u znaku NK Osijek, a i bicikl je morao biti bijelo-plavi. Ne može dočekati subotu. Na utakmice ide s djedom, naravno, na istok. K.Lacković
Možda ste propustili...

OTVORENO PRVENSTO HRVATSKE ZA PARAATLETIČARE

Županović bio drugi, ali nije posve zadovoljan

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana