Regija
PO “LEPTIRIĆ” VRTIĆA “VUKOVAR 1” MEĐU NAJLJEPŠIMA U HRVATSKOJ

Odgojiteljska kreativnost i suradnja s roditeljima ključ dobivanja novog priznanja
Objavljeno 26. svibnja, 2023.
VUKOVAR



Izbor najljepšeg vrtića koji provodi portal Gradonačelnik.hr Vukovaru je osigurao još jednu titulu - Područni objekt Leptirić Dječjeg vrtića Vukovar 1 proglašen je najljepšim u kategoriji velikih gradova.



Izbor najljepšeg vrtića provodio se na Facebook stranici, na kojoj su objavljene fotogalerije svih prijavljenih vrtića, a pobjednici izbora za najljepši vrtić proglašeni su u četiri kategorije - općine, mali, srednji i veliki gradovi.

To nije prvo priznanje vukovarskom vrtiću budući da je krajem 2020. godine proglašen najboljim vrtićem u Republici Hrvatskoj. Žiri su osvojili nizom nadstandarda - od zdrave prehrane i ekološke osviještenosti do suradnje sa zajednicom, zbog čega su osvojili i Nagradu za doprinos društvenom razvoju kroz provedbu volonterskih akcija. Tom je prigodom naglašeno kako u sklopu objekta imaju ekovrt i plastenik, u kojima uzgajaju povrće, voće i začinsko bilje, a većinu uzgojenog povrća koriste u prehrani bez termičke obrade, kao svježe i sirove dodatke. Upravo stoga je Područni objekt Leptirić 2019. godine dobio status Ekovrtića, što je obilježeno svečanim podizanjem Zelene zastave.

Govoreći o posljednjem dobivenom priznanju, ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić izjavila je za Glas Slavonije kako godinama posebnu pozornost posvećuju ekologiji i nastoje mališanima ukazati na važnost usvajanja zdravih navika.

- Kontinuirano ulažemo u sve naše objekte. Ovo je priznanje najbolji dokaz kako ljudi prepoznaju naš rad. Ponajprije je riječ o odgojiteljskoj kreativnosti i njihovom iznimno velikom trudu. Imamo odličnu suradnju s roditeljima, koji donose sadnice. Doista je presudan ljudski faktor, a ne novac. Imamo i skupinu malih ekoistraživača koju vodi Kristina Zorić Beslema, pa djeca aktivno sudjeluju u održavanju vrta - navela je ravnateljica.

Dječji vrtić Bambi iz Rokovaca-Andrijaševaca apsolutni je pobjednik u izboru portala Gradonačelnik.hr za najljepši vrtić u Hrvatskoj. Za titulu se ove godine natjecalo ukupno 48 vrtića iz 29 gradova i 18 općina, a Dječji vrtić Bambi bio je od prvoga dana uvjerljivi favorit i hit izbora te je brojem lajkova uvjerljivo nadmašio i sve gradove i završio natjecanje ne samo kao pobjednik među općinama već i kao apsolutni pobjednik.

Pobjednik u kategoriji srednjih gradova je Dječji vrtić Ivanić Grad, dok je titula u kategoriji malih gradova pripala DV-u Obrovac. D. Korpoš
Možda ste propustili...

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana