TvObzor
ČUVARI GALAKSIJE 3 GUARDIANS OF THE GALAXY VOL. 3. AKCIJSKA KOMEDIJA. R: JAMES GUNN. G: CHRIS PRATT, ZOE SALDANA, BRADLEY COOPER, DAVE BAUTISTA, KAREN GILLAN

Savršeno finale uz zabavnu i iznenađujuće toplu priču
Objavljeno 26. svibnja, 2023.

Ako volite stripove i filmove o superjunacima, sigurno ste jedva dočekali treći dio priče o Čuvarima galaksije, koji je ovih dana u kina diljem svijeta privukao milijune fanove, željnih vidjeti kako će se završiti priča o simpatičnoj i šarolikoj ekipi pustolova na čelu s Peterom Quillom alias Star-lordom.



Ako prije odlaska u kino ipak konzultirate filmske kritičare, otkrit ćete kako je većina oduševljena filmom, koji nazivaju najboljim od svih Marvelovih filmova iz "faze 4" ("Black Widow", "Shang-Chi i legenda o deset prstenova", "Vječnici", "Thor: Ljubav i grom"). Također se slažu da je treći film o Čuvarima puno bolji od drugog i kvalitetom se približava prvom filmu, iz 2014. Slažem se i ja, jer unatoč tome što traje dva i pol sata, vrijeme u kinu uz zabavne pustolovine simpatične ekipe proleti.

Ovo je istodobno nastavak avantura Čuvara galaksije nakon prethodnog dijela matičnog serijala, tj. posljednjih "Osvetnika" i četvrtog "Thora", ali i prednastavak, bolje reći, origin priča, jednog od njih - rakuna Rocketa. Krupni kadar Rocketovih očiju otvara film, sugerirajući da će to biti njegova priča. Osim toga, on pritom sluša Radioheadovu pjesmu "Creep" i daje ton ovoj iznenađujuće toploj priči upakiranoj u film o superjunacima. Nakon brutalnog napada Adama Warlocka na Knowhere najviše strada upravo Rocket, a njegovi prijatelji moraju pronaći način kako da mu spase život prije nego što bude prekasno. Paralelno s misijom spašavanja gledamo i prizore iz Rocketova traumatičnog djetinjstva, kad je završio u laboratoriju ludog znanstvenika Visokog Evolucionara. On na životinjicama (koje će vam slomiti srce) testira svoje izume pokušavajući "poboljšati univerzum" i stvoriti "savršene vrste" za utopijsko društvo na Protu-Zemlji, replici našeg planeta.

Naravno, Čuvari moraju baš kod njega pronaći spasonosni "lijek" za Rocketa i pobijediti ga kao glavnog negativca, što nije lak zadatak. Odličan film, koji će vas zabaviti i sigurno vam zagrijati srce.
Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

Najčitanije iz rubrike