Sport
GUŽVE NA BLAGAJNAMA UOČI SUSRETA S RIJEKOM

Mnogi Osječani žele biti dio oproštaja od Gradskog vrta
Objavljeno 25. svibnja, 2023.
Istok je rasprodan, za zapad dolje ostalo je još par stotina ulaznica, pa će od danas krenuti prodaja ulaznica za veliku zapadnu tribinu

Vrlo brzo nakon što je počela prodaja ulaznica za subotnji susret između Osijeka i Rijeke stvorio se red navijača koji su pohrlili nabaviti svoj komadić papira koji će im omogućiti da postanu dio povijesti.



Već i vrapci na grani znaju kako će NK Osijek u subotu odigrati posljednju službenu utakmicu u Gradskom vrtu, a zanimanje za ulaznice samo pokazuje koliko su Osječani vezani uz svoj stadion i klub. Ako je suditi prema zanimanju za ulaznice koje je vladalo tih prvih sati prodaje NK Osijek će, na radost, biti prisiljen otvoriti vrata velike zapadne tribine. Na donji prsten stadiona stane 10.800 gledatelja, pa ako ta brojka bude premašena klub je spreman otvoriti i "velikanku". Sve to govori kako je dobar dio naših sugrađana, a možda i nešto šire, prepoznao važnost trenutka, pa želi biti dio događaja koji će ostati zauvijek zapisan u povijesti ne samo NK Osijek, nego i samog grada. I zato u subotu treba očekivati pravu eksploziju emocija, jer svi koji će se naći na tribinama Gradskog vrta prisjetit će se nekih svojih dogodovština i avantura koje su doživjeli na ili oko stadiona. Iskreno, jako nas veseli što će Osječani na pamtljiv način odati počast svom betonskom kolosu na jugoistočnom dijelu grada. Ne i posljednju jer će Gradski vrt nastaviti svoj život koji će postati znatno mirniji, a to jednom takvom "starcu" i priliči.

Do tog mirnijeg života očito će još jednom morati na svojim leđima iznijeti navijačku navalu koja će, čvrsto vjerujemo, premašiti 10.000 ljudi. U ovom tisućljeću takvi slučajevi nisu baš bili česti. Takav broj gledatelja isključivo bi se okupio na europskim utakmicama NK Osijek, ili u prilikama kada bi u grad na Dravi došla Hrvatska nogometna reprezentacija. I baš zbog toga čovjek mora biti zadovoljan kada vidi koliko je Osijeku i njegovim građanima stalo do dostojnog oproštaja NK Osijek od njegovog dugogodišnjeg doma. Raspoloženje u redu za ulaznice bilo je uglavnom pozitivno.

- Nema šanse da propustim biti dio tog povijesnog rastanka našeg Osijeka s Gradskim vrtom - rekao je jedan od onih navijača koji su strpljivo čekali svoj red za kupnju ulaznice.

No, bilo je i onih koji su lagano negodovali.

- Zašto oni koji imaju godišnje ulaznice ne dobivaju prigodne šalove - pitali su se neki nezadovoljnici.

Možda je u tom slučaju mogla biti donesena mudrija odluka, ali nećemo sada tražiti dlaku u jajetu. Bit će važnije da ambijent u subotu bude - nezaboravan.

Dalibor Keler

Danas s navijačima na Trgu slobode

NK Osijek danas će (četvrtak) na Trgu slobode organizirati jedno od uobičajenih druženja s navijačima. Ovaj put taj će događaj ipak imati nešto drugačiju pozadinu jer će biti posljednji koji je organiziran uoči utakmice bijelo-plavih u Gradskom vrtu. Sadržaji će na druženju biti, kao i uvijek, raznoliki. Svaka generacija navijača pronaći će ponešto za sebe, a bit će moguće kupiti i ulaznice za subotnji susret protiv Rijeke uz koje se, podsjećamo, dobiva i prigodan šal vezan uz oproštaj od Gradskog vrta. Ako šalova ostane, jer njihova je edicija ograničena na 4500, a s obzirom na jagmu za ulaznicama koja je zavladala već prvog dana prodaje, neće biti iznenađenje ako šalova nestane.

Program na Trgu slobode počinje već u podne, a potrajat će do večernjih sati. Vrhunac bi se trebao dogoditi oko 18 sati, kada će na event doći i nekoliko igrača bijelo-plavih, najvjerojatnije oni koji neće u subotu participirati u susretu protiv Rijeke. D.Kl.

Knjiga Život na Gradskom vrtu


Na zapadnoj tribini stadiona Gradski vrt predstavljena je knjiga Život na Gradskom vrtu osječkog autora Tomislava Buljubašića. Taj je događaj označio početak programa obilježavanja oproštaja NK Osijek od stadiona u Gradskom vrtu. Knjiga sadrži 278 stranica na kojima se kroz 30-ak poglavlja, uz brojne zanimljive priče i fotografije, autor u prvom licu podsjetio bogate povijesti NK Osijek i onoga što se sve u 65 godina događalo na travnjaku Gradskog vrta i oko njega.

Buljubašić je podsjetio na nezaboravne generacije igrača i trenera koji su ostavili duboki pečat na rezultate NK Osijek, ali i donio mnoge navijačke priče i trenutke koji će se dugo pamtiti, a koji su ostali nepoznati u javnosti. Cijena knjige iznosi 36 eura, a moguće ju je kupiti preko web-shopa, od 24. do 28. svibnja na Panonskom festivalu knjige u dvorani Gradski vrt ili naručiti na mail knjige@doloco.eu. D.Kl.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike