Novosti
DROGA, ORUŽJE, EKSPLOZIV

Akcija razbijanja kriminalnih skupina u Hrvatskoj i više europskih zemalja
Objavljeno 24. svibnja, 2023.

U više europskih država, među kojima je i Hrvatska, u tijeku je policijska akcija razbijanja kriminalnih skupina koje su krijumčarile drogu na područje zapadne Europe, potvrdilo je u srijedu Tužiteljstvo BiH u Sarajevu.

Hrvatska policija i Uskok još se nisu oglasili o akciji, koja se u Hrvatskoj, prema neslužbenim informacijama provodi u Zagrebu i više županija.

Jutarnji list navodi da je više osoba uhićeno širom Hrvatske zbog krijumčarenja preko 100 kilograma kokaina i heroina te više od 100 kilograma hašiša, kao i krijumčarenja vojnoga vatrenoga oružja i eksploziva.

Također, neke od osumnjičenih u sklopu ove akcije u susjednim državama tereti se za likvidacije zaštićenih svjedoka te visoko rangiranih policijskih dužnosnika, navodi dnevnik.

Tužiteljstvo BiH izvijestilo je da su racije provedene u suradnji s Europolom te agencijama za provedbu zakona iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Nizozemske, Belgije i drugih država EU.

Iz Tužiteljstva BiH su naznačili da u interesu istrage ne mogu objaviti dodatne informacije, no portal sarajevskog "Dnevnog avaza" tvrdi kako su na meti pripadnici kriminalnog klana na čijem je čelu Dino Muzaferović iz Velike Kladuše.

Smatra se da je on organizator kriminalne skupine koja je u pograničnom području između BiH i Hrvatske proizvodila veće količine marihuane. H

Možda ste propustili...