Osijek
DAN KOJI SE PAMTI

Maturanti u petak plešu quadrillu na Starčevićevu trgu
Objavljeno 25. svibnja, 2023.
Za milenijsku će fotografiju maturanti formirati hashtag s riječi LOVE, sa srcem umjesto “O”

Trg Ante Starčevića u Osijeku, kao i pet izabranih lokacija u Đakovu, Našicama, Valpovu, Donjem Miholjcu i Belom Manastiru, u petak, 26. svibnja, bit će plesni podij tradicionalne maturantske quadrille!



Taj će ples ove godine zaplesati 2324 maturanta iz Osječko-baranjske županije, od kojih 1435 osječkih, koji će ove godine zbog radova na već uvriježenoj lokaciji u Županijskoj ulici zaplesati stotinjak metara sjevernije, nakon čega će svojim tijelima formirati natpis #Love koji će biti ovjekovječen milenijskom fotografijom.

Najavljujući 17. quadrillu dožupan Josip Miletić rekao je kako će biti lijepo opet vidjeti brojne mlade ljude i njihove prijatelje, obitelji i profesore koji će im se pridružiti u plesu, zahvalivši svima njima na novoj generaciji maturanata.

- Onima koji su završili svoj školski put želim brzi pronalazak posla i ostanak u Osječko-baranjskoj županiji, a onima koji nastavljaju školovanje, neka nastave tamo gdje su im preference, neka steknu željena zanimanja te po završetku školovanja također ostanu u Osijeku i OBŽ-u - poručio je dožupan, uz zamolbu maturantima neka pri proslavi vode računa o svome ponašanju, kako bi im taj dan ostao u lijepom sjećanju i bez ikakvih loših uspomena.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje Miranda Glavaš-Kul rekla je kako je slogan ovogodišnje quadrille odabran u kontekstu izazovnih vremena u kojima živimo te iznijela druge detalje vezane uz dan koji će maturanti zauvijek pamtiti.

- Bit će to mladima svojstven hashtag s riječi LOVE, gdje će umjesto slova "o" biti srce, a tu smo riječ odabrali kako bismo poslali poruku ljubavi prema sebi, svojoj domovini, županiji, prema svome gradu, obitelji, prijateljima i svijetu u današnje vrijeme koje je vrlo izazovno. Razmišljali smo o različitim lokacijama za ples, s obzirom na to da je u Županijskoj ulici iz objektivnih razloga ove godine nemoguće izvesti quadrillu, promišljali smo i o Europskoj aveniji, no znamo kakva je trenutačno situacija s prometom u Osijeku te ne bi bilo dobro zatvarati još jednu ulicu, stoga smo se odlučili za Trg Ante Starčevića - rekla je Glavaš-Kul.

Za ovogodišnji ispraćaj maturanata i organizaciju quadrille Osječko-baranjska županija izdvojila je 33.000 eura, a ako toga dana bude padala kiša, kao rezervna opcija spremna je dvorana Zrinjevac.

Ivan Alilović
ZABAVA UZ GLAZBU NA LIJEVOJ OBALI DRAVE
Nakon što otplešu quadrillu i formiraju poruku ljubavi za potrebe milenijske fotografije, svi putevi maturante će voditi na lijevu obalu Drave, kod katakombi, gdje će se zabavljati uz glazbeni program u organizaciji Grada Osijeka, odnosno agencije Koncert, koja je tehnički organizator.

- Drago mi je što možemo najaviti još jedan svečani ispraćaj maturanata i quadrillu, a nakon toga i zabavni dio na lijevoj obali Drave. Ples bi trebao završiti oko 12.30, nakon čega će maturante na lijevoj obali dočekati dva DJ-a koji će ih zabavljati najkasnije do 19 sati. Želim svim maturantima neka im taj dan ostane u lijepom sjećanju - rekao je Domagoj Jukić, vlasnik agencije Koncert i tehnički organizator cijelog događaja uime OBŽ-a i Grada Osijeka.

Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR PANONSKE HRVATSKE

Otkriveni talenti - lokomotiva razvoja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana