Mozaik
RAZILAZE SE NAKON 27 GODINA

Kanadski bend SUM 41 posljednji koncert održat će u Opatiji
Objavljeno 24. svibnja, 2023.
Nakon 27 godina karijere poznati je kanadski bend SUM 41 nedavno najavio svoj konačni razlaz, a taj beskompromisni pop punk bend publika ima priliku posljednji put gledati upravo u Hrvatskoj, i to 11. lipnja na Ljetnoj pozornici Opatija, objavio je organizator koncerta Charm Music. Prije konačnog razlaza SUM 41 najavili su posljednji album "Heaven:x: Hell" i održavanje posljednje svjetske turneje.

- Biti dijelom SUM 41 od 1996. godine donijelo nam je neke od najboljih trenutaka naših života. Zauvijek ćemo biti zahvalni starim i novim fanovima, koji su nas bezgranično podržavali. Hvala vam za posljednjih 27 godina - izjavili su članovi benda.

Karijera SUM 41 krenula je s albumom prvijencem "All Killer No Filler" iz 2001. godine. Njihov zaigrani pop punk zvuk s himničnim melodijama i tekstovima usmjerenima protiv svih autoriteta odmah su prihvatili buntovni tinejdžeri, a singlovi "Fat Lip", "In Too Deep" i "Motivation" doveli su ih visoko na glazbene ljestvice, te album učinili platinastim u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji. Iako su se izvorno pojavili kao nasljednici MTV skate-punk, pop-punk zvuka Blink-182, s vremenom su postajali oštriji, mračniji i kompleksniji i pretvorili se u punokrvni rock-band.

Nakon više od 15 milijuna prodanih ploča diljem svijeta i sedam objavljenih albuma, nominacije za nagradu Grammy, dvije nagrade Juno (sedam nominacija), nagrade Kerrang!, kao i višestruke Alternative Press Music Awards, SUM 41 je ostao beskompromisan i iskren rock-bend.

SUM 41 u Hrvatsku stižu u sklopu turneje na kojoj promoviraju sedmi studijski album "Order in Decline", najteži i najagresivniji album u svojoj karijeri, istovremeno i najdinamičniji. Kao predgrupa na "pop punk fešti" domaćoj publici će se prvi put predstaviti hrvatsko-britanski duo The Lunar Year, koji čine britanski pjevač, gitarist i basist Connor Ball, te hrvatski bubnjar Saša Maček. Zajedno, oni pop punku daju svježu energiju i stav, kombinirajući pamtljive refrene i hermetičke instrumentale.

Ulaznice za koncert SUM 41 u Opatiji u prodaji su preko sustava Eventim, online i na svim prodajnim mjestima, po cijeni od 44 eura. H/T.K.
Najčitanije iz rubrike