Crna kronika
SMRT 71-GODIŠNJAKA NA KRAJNJEM ISTOKU HRVATSKE

Francuz se biciklom vozio do ušća Dunava, poginuo u Iloku
Objavljeno 24. svibnja, 2023.
Mladi vozač auta koji je skrivio tragičan sudar priveden je pritvorskom nadzorniku

Poznati su detalji smrtnog stradavanja 71-godišnjeg biciklista iz Francuske koji je poginuo u utorak poslijepodne u Iloku. Na njega je automobilom naletio 23-godišnji vozač, a od posljedica zadobivenih teških ozljeda francuski je državljanin preminuo na mjestu nesreće.



Nesreća se, priopćila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska, dogodila u utorak oko 15:10 u Ulici Stjepana Radića, na križanju s ulicom Koševi, kada je na biciklista automobilom vukovarskih registracija naletio 23-godišnjak. Očevidom, provedenim pod vodstvom zamjenice županijskog državnog odvjetnika, utvrđeno je da je 23-godišnjak na križanju ulica Stjepana Radića i Koševi, skretao ulijevo, ali je oduzeo prednost prolaska biciklu kojim je suprotnim kolničkim trakom upravljao 71-godišnji državljanin Francuske zadržavajući smjer kretanja ravno. Vozač automobila je prednjim desnim dijelom svog vozila udario u prednji dio bicikla. Od siline udara biciklist je odbačen na osobni automobil, a potom je pao na kolnik. Pri tome je zadobio teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće.

Nesreći su svjedočili brojni prijatelji nastradalog Francuza, koji su, zajedno s njim, već tjednima bili na biciklističkoj ruti od izvora do ušća Dunava. Oni su, ali i građani Iloku, u šoku, odmah o nesreći obavijestili Hitnu pomoć i policiju. Odmah nakon pada biciklist je beživotno ostao ležati na cesti. Liječnik iz vozila Hitne pomoći mogao je samo konstatirati smrt 71-godišnjaka. Već samim pogledom na automobil, kojem je bilo razbijeno prednje vjetrobransko staklo i s desne strane ulubljena karoserija, bilo je jasno da je riječ o teškoj prometnoj nesreći.

Policijski očevid djelatnika Postaje granične policije Ilok počeo je nakon konstatiranja smrti biciklista. Nakon njegova završetka vozač automobila je uhićen, te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela "izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu". Alkotestiranje je pokazalo da u organizmu vozača nema alkohola, a izuzeti su mu i uzorci krvi i urina. Osumnjičenik je u srijedu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. O smrtnom stradavanju 71-godišnjaka izviješteno je i Veleposlanstvo Francuske Republike.

Kako doznajemo, bicikliste starije dobi u utorak su na cesti koja povezuje Vukovar i Ilok primijetili brojni vozači. Nimalo ugodno nije ih bilo ugledati nakon poznatih hupsera između Sotina i Opatovca, kao i u surducima prije Opatovca, Mohova i Šarengrada, jer je dovoljna mala neopreznost da dođe do nesreće. Na žalost, ona se dogodila u Iloku, nekoliko kilometara od graničnog prijelaza.

Milan Bugarić
DRUGA POGIBIJA
Ovo je drugo smrtno stradavanje ovoga tjedna na prometnicama Vukovarsko-srijemske županije. Kako smo već izvijestili, na pružnom prijelazu u Ulici Vladimira Nazora u Gunji 90-godišnji vozač automobilom je probio spušteni polubranik na pružnom prijelazu, nakon čega se automobil zaustavio na željezničkoj pruzi. Na žalost, u tom je trenutku iz smjera Vinkovaca prema državnoj granici s Bosnom i Hercegovinom naišao teretni vlak. Strojovođa, 36-godišnjak iz Ivankova, primijetio je zaustavljeni automobil, te je odmah počeo kočiti i zvučnim signalima pokušavao upozoriti vozača da se makne. Lokomotiva je udarila u desnu stranu auta i gurala ga 100-tinjak metara prije nego što se vlak uspio zaustaviti. Vozač auta poginuo je na mjestu nesreće.

Možda ste propustili...

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

Najčitanije iz rubrike