Sport
USPJEH OSJEČKE VISAŠICE NA ATLETSKOM MITINGU U ZAGREBU

Sara Aščić srušila 33 godine star klupski rekord
Objavljeno 23. svibnja, 2023.
Na subotnjem mitingu koji je u Zagrebu organizirao Atletski klub Agram, osječka skakačica u vis Sara Aščić ostvarila je pobjedu, a što je još važnije s rezultatom koji je ostvarila 1,85 metara postavila je svoj osobni rekord, ali i klupski rekord AK Slavonije Žito star 33 godine. Do subote rekorderka je bila Marinela Foško-Lepinjica, tada supruga nogometaša Osijeka Draga Lepinjice i majka nekadašnjeg nogometaša Rijeke Ivana Lepinjice (brat Marko kratko je bio u NK-u Osijek, nap. a.) koja je 23. lipnja 1990. u Beogradu preskočila 1,84 metra.

- O tom klupskom rekordu sanjam i govorim već godinama i mogu reći da se jedan mali dio mene, da to tako kažem, počeo bojati da sam obećavala nešto što neću nikada napraviti. Iskreno, nisam baš očekivala da će to biti na ovom mitingu, ali se pokazalo da sam dala sve što sam mogla. Bila sam brza, snažna, radila sam stvari koje inače ne uspijem napraviti, i to je na kraju rezultiralo s 1,85 metara. U tom je trenutku toliko emocija prošlo kroz mene, baš sam bila uzbuđena - rekla je Sara za klupsku stranicu.

Sara je napala i 1,90 metara. Nagovorio je na to 26-godišnju atletičarku Bojan Marinović, dugogodišnji trener Blanke Vlašić. Zasad je to bila previsoka prepreka, ali kako je Sara rekla, nije djelovalo nemoguće preskočiti.

Što se tiče ostalih rezultata osječkih atletičarki i atletičara, drugo mjesto na 100 metara prepone osvojila je Mia Wild. Istrčani rezultat od 14,13 sekundi bio je njezin osobni rekord. Pobijedila je Klara Koščak iz varaždinske Slobode (13,50). Broncu u skoku u vis osvojio je David Kurtek. Preskočio je 1,95 metara, a, zanimljivo, Davidu je trenerica upravo Sara Aščić, koja sve više ulazi i u trenerske vode. Blizu medalje ostala je Melani Bosić, koja je bila četvrta na 100 metara (12,23). K.L.
Možda ste propustili...

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike